Digidexo.com

Sinkoksid bivirkninger

Sinkoksid bivirkninger


Sinkoksyd er en kjemisk forbindelse. Representert ved dets kjemiske formel, ZnO, manifesterer sinkoksid seg vanligvis som hvite sekskantede krystaller eller sink hvit, et pulveraktig stoff som kan bli tatt i bruk i en rekke bransjer. En av de primære bruksområder er i maling, gummi og plast bransjer hvor det er brukt som en tynnere eller filler. Det er også brukt mye i den kosmetiske industrien. Den brukes i bløtgjøringsmidler og kremer som det har evne til å blokkere ultrafiolett stråling. Men til tross for disse anvendelser, er ZnO et kjemikalie som produserer noen bivirkninger som kan variere fra moderat til farlig. Sinkoksyd er en av de derivater av zink, og det meste av bivirkningene oppstå når det er tatt internt.

Allergier

Da sinkoksyd brukes i kosmetiske produkter som kremer eller lotioner, kan den forårsake en allergisk reaksjon. Enkelte forbrukere har rapportert milde til alvorlige tilfeller av utslett og elveblest. Andre tegn på en allergisk reaksjon på sink oksid inkludere svie, kløe, svie, kribling og mørkere hud.

Bivirkninger av Overdose

Inntak av foreskrevne mengder av sinkoksyd er vanligvis ufarlig for menneskekroppen. Imidlertid, når det tas i doser som er større enn nødvendig, kan sinkoksyd forårsake problemer. Den generelle dosering av sink er fastsatt til 40 mg per dag. Når sink er inntatt oralt i overkant av 4 til 10 ganger den godkjente grense over en tidsperiode, problemer inkluderer reduksjon av lipider med høy tetthet, og kroppens naturlige immunforsvar. Dette skjer når sinkoksyd hindrer legemet fra å absorbere andre viktige næringsstoffer som for eksempel magnesium, kobber og jern. En overdose av sinkoksid hos barn kan også føre til slike komplikasjoner som diaré, gulsott, oppkast, tretthet, feber, frysninger, hoste, slapphet og nyreproblemer.

Andre bivirkninger

Andre viktige bivirkninger av sinkoksid tatt i muntlig form eller som aa komponent til medisiner inkluderer brystsmerter, innstramming av brystet, pustevansker og hevelse i munn, lepper, tunge eller ansikt. Oppkast, kvalme og en ubehagelig metallisk smak i munnen er også potensielle bivirkninger av oralt inntak.