Digidexo.com

Hvordan finne nekrologen til en gammel venn

Når en gammel venn er død, kan det være lurt å finne ord av det i en lokal avis. Nekrologer er utformet for å formidle resultatene og prestasjonene til den avdøde, samt en følelse av hvem han var og hvordan han nærmet liv. Det kan være en uvurderlig del av sorgprosessen, spesielt hvis du ikke var i kontakt med din venn de siste årene. Nekrologer kan også sette deg i kontakt med din venns pårørende, og finne ut hvor du skal gi donasjoner i hans navn. Legacy.com er en gratis Internett-tjeneste som søker nordamerikanske aviser for nekrologer. For å bruke den riktig, derimot, kan du trenger å gjøre litt detektivarbeid.

Hvordan finne nekrologen til en gammel venn

Finn din venns fullt navn. De fleste nekrologer er publisert ved hjelp av den avdødes gift navn, som du ikke kan bli kjent med hvis du har vært ute av kontakt for en stund.

Finn ut hvor din venn døde. Med mindre hun var en figur av noen notatet, vil nekrolog vanligvis vises bare i den lokale avisen eller kanskje avisen nærmest hennes fødested. Sjekk offentlige registre for å finne ut hvilke aviser ble utgitt nærmest henne. De skal hjelpe til med søket.

Bestem når din bekjent gått på. Det trenger ikke være den eksakte dagen, men jo mer nøyaktig du kan være, jo lettere søket blir. Du kan foreta søk etter år eller til og med tiår, men du må kanskje sile gjennom mange navn å finne at din venn.

Logg deg på legacy.com. Med det kan du utføre nekrolog søker gjennom mer enn 700 aviser i USA og Canada. Søkemotoren er på høyre side av hjemmesiden. Det er ingen kostnader for å gjennomføre søk og du trenger ikke å registrere deg for noe.

Skriv inn så mye informasjon som du har lært: fullt navn, statlige, lokale avis, og / eller dødsdato. Hvis du ikke kjenner din venns gift navn, kan du søke etter avis. Når du har lagt inn all informasjon du har, klikk på "Søk".

Skann navnene gitt for at din venn. Ideelt sett vil Legacy.com returnere presise navn på første forsøk. Hvis du har mer begrenset informasjon, vil det gi en rekke ekstra navn. Se etter din venns fornavn og fødselsår, hvis mulig. De er biter av informasjon du er mest sannsynlig å ha, og de kan være de beste guider til å finne den rette nekrolog på listen.

Klikk på navnet til vennen din når du finner den. Legacy.com gir den fullstendige teksten til nekrolog som publisert i relevant avis.

Hint

  • Legacy.com gir også Social Security Death Index Resultater - som viser avdødes siste adresse og dato for død - gjennom samme søkemotor. Hvis du ikke kan finne en nekrolog gjennom sine tjenester, så kan du bruke denne informasjonen til å kontakte nærliggende aviser direkte og spørre om de har en nekrolog i deres avis likhuset.