Digidexo.com

Slik praksis Daglig meditasjon

Slik praksis Daglig meditasjon


Meditasjon betyr forskjellige ting for forskjellige personer. For noen innebærer det chanting eller bønn. Til andre, er det rett og slett en tid til å sitte stille og reflektere. Det krever ikke et bestemt sett av religiøse overbevisninger eller et foreskrevet ideologi. Den grunnleggende praksis med meditasjon har dyptgripende helsemessige fordeler som kan praktiseres av alle i alle kulturell eller religiøs bakgrunn. Følge disse enkle trinnene daglig bidrar til å lindre stress og dyrke indre fred.

Bruksanvisning

Finn et stille og fredelig sted. Dette trenger ikke være en hemmelighet eller hellig sted. Den trenger bare å være et område hvor du kan tilbringe noen minutter uforstyrret. Dette stedet kan være på soverommet, hagen din, under et tre i en park eller selv alene på kontoret. Velg et sted hvor du kan trekke deg tilbake daglig for meditasjon. Hvis det er nødvendig, la andre vite at du trenger litt tid alene.

Sitt i en behagelig stilling. Dette kan være i en stol eller på en benk i parken, en pute eller enda bakken. Mens mange er behagelig å sitte i en tradisjonell lotus, eller enkle krysset-legged, posisjon, dette er ikke nødvendig for meditasjon. Komfort er nøkkelen. Det er også nyttig å sette en timer for 10 til 20 minutter, eller den tiden du har tilgjengelig. Dette gjør at du kan fokusere helt på meditasjon uten å bekymre tidsplanen.

Lukk øynene, og begynner å tømme tankene. Det er viktig å gi slipp på alle tanker og bekymringer. Minn deg selv om at alle dine problemer kan vente for en kort stund. Som du legger merke til ulike tanker begynner å sakte krype inn eller bare pop i tankene dine plutselig, la dem gå. Omdirigere oppmerksomheten til enten lyden av pusten din, eller til en fredelig mentalt bilde. Du kan forestille deg å ligge på en strand eller i en eng eller flytende på en svak bølge. Bruk noen fredelige image som fungerer for deg.

Praksis pusteøvelser. Dyp pusting bidrar til å slappe kroppen og roe sinnet. Prøv denne enkle yoga pusteteknikk. Sitt opp komfortabelt. Plasser hendene enten på fanget eller i bønn posisjon. Litt constrict musklene i halsen når du puster inn. Pusten bør foreta en myk hvesende lyd. Pust sakte, først avslappende brystet, deretter klemme magemusklene tilbake mot ryggraden. Pust inn sakte, først fylle magen som en ballong, deretter utvide brystet. Gjenta dette fullt yogisk pust, kjent som ujjayi, for 20 pust eller mer.

Ta med meditasjon til en avslutning. Tilbake pusten din til det normale. Begynn å forsiktig vrikke fingrene og tærne, deretter begynne å bevege musklene i bena. Til slutt, åpne øynene, og bringe din oppmerksomhet tilbake til nåtiden. Du er nå klar til å takle dagen. Øv meditasjon daglig, fortrinnsvis til samme tid hver dag for maksimalt utbytte. En artikkel i Psychology Today påpeker at regelmessig meditasjon bidrar til å redusere de negative effektene av stress, mild depresjon og angst.

Tips og advarsler

  • Hvis du har problemer med å roe sinnet ditt, foreslår Yoga Journal chan lyden "om" enten stille eller stille til deg selv. Sakte gjenta "om" hele meditasjon, og fokus innover for å dyrke fred.
  • For morgen eller dagtid meditasjon, unngå liggende eller liggende, som kan føre til at du sovner.