Digidexo.com

Beskrivelse av Poison Oak Plant

Det er to forskjellige arter av giften eik: Pacific gift eik og dens Atlantic motstykke. Begge er busk-lignende former for Poison Ivy, så den beste måten å unngå å få et utslett fra enten anlegget er å unngå dem.

Pacific Poison Oak

Pacific gift eik (toxicodendron diversilobum) er bare funnet på vestkysten av USA og Canada. Det er en av Californias mest vanlige treaktige planter og kan finnes fra det sørlige Canada til Baja California-halvøya. Bladene ligner de av et eiketre, som vises i grupper på tre, med tannet eller flikete kanter. I direkte sollys, vokser anlegget i en tett busk, og i skyggefulle områder vokser det til en vinranke.

Atlantic Poison Oak

Atlantic gift eik (toxicodendron pubescens) ligner på Pacific gift eik, selv om dens tre brosjyrer som er blanke og ekstremt hårete, og det produserer hårete, hvit frukt som ser ut som bær. Det kan finnes i de fleste sørlige og noen Northeastern amerikanske delstater, inkludert Maryland, Delaware og New Jersey, samt Washington, DC

Årsaker til Rash

Utslettet at noen mennesker får etter kontakt med giften eik er kontakteksem på grunn av oljen, urushiol, i blader, stilk, frukt og røtter av anlegget. Når en person kommer i kontakt med planten, gnir olje på huden, og det er da den kan spre seg. Når den har absorbert inn i huden er det ikke lenger flyktige.

Urushiol Oil

Urushiol forårsaker en allergisk reaksjon hos cirka 85 prosent av befolkningen som kommer i kontakt med gift eik. Minst 25 prosent av dem har en ekstremt sterk reaksjon på oljen, noe som resulterer i alvorlige symptomer. For noen tar det kun 2 mikrogram urushiol å forårsake en allergisk reaksjon (se referanser 2). Denne oljen er ofte overføres til andre gjenstander som klær, leker, dyr, verktøy og kan også være i røyken fra en brennende plante.
Stoffet forårsaker ingen utslett i ca 15 prosent av dem som kommer i kontakt med det.

Behandling og varighet Rash

Utslettet vanligvis vil gå sin gang i to uker eller mindre. Den beste innledende behandling er å vaske den blottlagte hud med såpe og vann umiddelbart etter eksponering for å befri huden av oljen slik at det ikke blir overført andre steder.
Videre behandling er avhengig av alvorlighetsgraden av utbruddet. Ta kontakt med din helsepersonell hvis du har en reaksjon som ligger på ansiktet eller kjønnsorganer, eller om den har spredd seg over en stor del av kroppen din. Reseptbelagte medisiner kan inkludere steroid krem, orale steroider eller steroidinjeksjoner.