Digidexo.com

Hva Tilsetningsstoffer fungere som en buffer?

Hva Tilsetningsstoffer fungere som en buffer?


Kosttilskudd blir introdusert til en rekke matvarer for å forbedre deres ernæringsmessige verdi, sin farge, smak eller konsistens, eller til hjelp i deres bevaring. Et system for merking er kjent som e tall blir brukt til å klassifisere tilsetningsstoffer. Kosttilskudd med e tall mellom E330 og E340 representerer en gruppe antioksidanter som også har evnen til å fungere som buffere.

Buffere i Mat

Buffere er kjemikalier som opprettholder surhet av maten på riktig nivå. Dette gjør at smaken og utseende som skal vedlikeholdes, og er også viktig for konservering av en rekke foredlede matvarer. Surheten av mat er et mål på konsentrasjonen av hydrogenioner i det matproduktet. Additiver som fungerer som buffere vanligvis omfatte metallsalter svarende til en svak syre som finnes naturlig i maten som skal bevares. For eksempel vil tilsetning av natrium-citrat i et næringsmiddel inneholdende sitronsyre skape en bufferoppløsning. I bufferløsningen, den svake syre og dens salt eksisterer i likevekt, og dette gjør det mulig for dem å motstå endringer i syre ved å reagere med noen ekstra hydrogenioner for å fjerne dem, eller ved å generere nye hydrogenioner når det er nødvendig. Dette opprettholder en konstant surhet i matvareproduktet.

Natrium, kalsium og kaliumsitrat

De citrate tilsetningsstoffer er mye brukt antioksidanter og buffere som har en rekke bruksområder. De er alle i stand til å redusere den kjemiske reaksjon som fører til misfarging av frukt, slik at et medlem av denne gruppe av kjemikalier er ofte tilsetnings av valget i fruktprodukter. Natriumsitrat (E331) er en allsidig tilsetningsstoff som brukes som en buffer hovedsakelig i syltetøy og gelé. Kalium citrate (E332) er en annen antioksidant og bufring tilsetningsstoff som finnes i en rekke matvarer, inkludert kaker og kjeks, ost og syltetøy. Kalsium citrate (E333) er en viktig surhetsregulerende middel som ofte brukes i kullsyreholdige drikker.

Monopotassium Fosfat

Monofosfat (E340) er i hovedsak brukt som en antioksidant, men det har også buffermuligheter. Den brukes i pudding produkter som eggekrem og melkepulver og gelé blandinger, og kan tilsettes til kokt kjøtt. Monokaliumfosfat er en viktig ingrediens i mange sportsdrikker, da det gir kalium som en elektrolytt, så vel som å tilby en buffer handling.

Kalium tartrate

Kalium tartrate (E336) er hentet fra druer i løpet av vin-making prosessen. I tillegg til sin buffer handling, hjelper kalium tartrat også brød til å stige jevnt. Den brukes som en buffer i vin og brødproduksjon, og kan også tilsettes til frukten kakemikser.