Digidexo.com

Hva skjer når du spiser kakao bønner?

Hva skjer når du spiser kakao bønner?


Å spise kakao bønner gir deg en rekke helsemessige fordeler. Ikke få kakao bønner forveksles med sjokolade. Selv om kakao bønner er en ingrediens i sjokolade, de tilsatte ingredienser og behandling endrer næringsinnholdet.

Helse

Spise rå kakaobønner kan hjelpe til med vekttap på grunn av krom og kumarin innhold. Krom er også gunstig for å regulere blodsukkeret. Teobromin, et alkaloid som finnes i kakaobønner, forebygger hull i tennene ved å drepe en av bakteriestammer ansvarlig for tannråte. Magnesium er et viktig mineral som slapper musklene, hjertet og det kardiovaskulære systemet. Cocoa har de høyeste nivåene av magnesium for enhver matkilde.

Mood

Spise kakaobønner, spesielt rå kakao nibs, kan bidra til å forbedre humøret. Bønnene inneholder Anandamid, en nevrotransmitter som hjelper folk føler seg lykkeligere. Kakaobønner inneholder også serotonin, som er et annet signalstoff som påvirker hjernen og legger til rette gode følelser.

Antioksidanter

Antioksidanter i sjokolade er oligomeriske procynanidins, resveratrol og polyfenoler. Rå kakaobønner, for eksempel nibs, har høyere nivåer av antioksidanter. Kokeprosessen for å gjøre sjokolade barer og andre matvarer reduserer antioksidantnivåer. Antioksidanter avverge sykdommer, som kreft og hjertesykdom.

Negative bivirkninger

Spise rå kakaobønner er ikke forbundet med noen negative bivirkninger. Men ikke kakaobønner inneholder koffein. Hvis koffein påvirker deg negativt, for eksempel ved å forårsake søvnforstyrrelser, bør du begrense eller unngå å spise kakaobønner. Mengden av koffein stede avhenger av kakaobønner.