Digidexo.com

Menneskelige øret Parasitter forårsaker smerte

Menneskelige øret Parasitter forårsaker smerte


Parasitter er små organismer som fester seg til større organismer, slik som menneskeorganer, for å kunne leve. Parasitter lever av næringsstoffer gitt av deres vert og etterlate avfall og giftstoffer, som kan ikke bare føre til smerte, men også skape mer ødeleggende helsemessige konsekvenser hvis venstre ubehandlet. Ørene er en av de mest sårbare verts organer fordi de tilbyr enkel tilgang, men kan gå ubemerket fordi infestations ligne vanlige øret infeksjon symptomer.

Midd

De fleste øre parasitter er egentlig ikke klassifiseres som parasitter i det hele tatt, betyr at de ikke oppfyller alle kravene i slekten. Sanne parasitter, for alle praktiske formål, fullføre sin livssyklus knyttet til verts - voksende, reprodusere, så dø. Flertallet av øret parasitter falle i rov insekt kategorien, som har en begrenset levetid. Den vanligste av disse er midd, som livnærer seg på blod og etterlater seg avføring som forårsaker en allergisk reaksjon i de fleste mennesker. Det er den allergiske reaksjon som forårsaker smerte, opphovning og kløe i øret i stedet for bite seg selv. Mens dyr kan lide av spesifikke øremidd, er det uvanlig for mennesker å trekke dem, men om den skulle inntreffe, de anses ufarlig.

Flått

Flått, som kan finne veien til øret under friluftsliv, ikke bare lever av blod, men de også overføre andre bakterier som kan spres gjennom den menneskelige sirkulasjonssystemet, forårsaker nevrologiske skader, slik som Lyme sykdom. Flått er ikke særlig hvor de hule å mate og er vanskelige å oppdage i en åpning som øret. Selv om det kan være noen aktuelle symptomer som indikerer tilstedeværelse av en hake, hvis det bærer Lyme sykdom bakterier, kan symptomene være alvorlige muskelsmerter og trøtthet.

Larver

Mindre vanlig å finne, men likevel en smertefremkallende og potensielt skadelig parasitt funnet i øret, er fly egg. Mange arter av fluer legger egg på mennesker som kan utvikle seg til parasittiske larver som den menneskelige bot og primær screwworm. Mens fly selv ikke feste seg til menneskeorganer, dets egg, da utviklet til larvene stadium, kan krype gjennom øret åpning og graver seg inn i ørets varme vev. Storfe grub er også en type flue larve som ligger på hårene på en vert, inkludert menneskelige øret hår, men er relativt harmløse og ikke smertefull.

Symptomer

De vanligste symptomene på et øre parasitten er kløe og hevelse av enten på innsiden eller utsiden av øret. Disse symptomene kan være forårsaket av en parasitt bite eller fôring på blod av huden rundt øret eller organene inne i øret eller som følge av en allergisk reaksjon på sin avføring. Øret kan bli rød og bli betent eller hovne som fortsatt irritasjon eller fra overdreven skrape av det infiserte området.

I noen tilfeller kan bite fra en parasittisk insekt eksempel en chigger forårsake en welt eller utslett som er igjen etter at parasitten har avdød. I parasittiske larver eller mark, kan det ta opp til et år for å oppleve symptomer, som kan variere alt fra et utslett til et åpent sår til intens smerte som larvene modne inne menneskelig vev.

Behandlinger

De fleste av de vanligste parasitten forhold, slike biter fra midd og chiggers, kan behandles med kremer og lotions for å lette symptomene. Noen midd infestations trenger å bli behandlet med en avlusing kjemisk. For det meste, antihistamin eller anti-klø salver foreskrevet av en lege er den eneste behandlingen som trengs.

For mer invasive parasitt infeksjoner, for eksempel flått og diverse larver, utvinning og antibiotikabehandling er nødvendig, avhengig av bakteriene overføres av parasitten. Bare en lege som er spesialist i parasittiske medisin kan fastslå omfanget av smitte og trengte behandling i forekomsten av flått og larver som kan spre seg til andre deler av kroppen, inkludert det sentrale nervesystemet og gastrointestinale traktater.