Digidexo.com

Hva er årsakene til frossen skulder?

Frossen skulder, også kjent som lim capsulitis, er en tilstand der omfanget av bevegelse i skulderleddet gradvis avtar. Tilstanden vil begynne sakte og øke over tid. Frossen skulder kan vare i et par år, og kan endre din livsstil med sine symptomer.

Skader og betingelser

Noen ganger skulder traume, slik som en rotatorkuff skade, er årsaken til en frossen skulder. Det ville være klokt å ha en lege sjekk for skulderproblemer etter en skade, for å diagnostisere og sikre riktig behandling. Medisinske tilstander som kan føre til en frossen skulder inkluderer senebetennelse og bursitt.

Kirurgi

Alle kirurgi på brystet eller bryst områder gir en pasient med en potensiell risiko for en frossen skulder. Denne tilstanden oppstår fordi skulderen ikke kan flyttes, enten på grunn av en støpt, slynge eller midlertidig smerte. På grunn av at skulderen er immobilisert, blir skjøten ikke blir brukt og blir stiv. Enhver operasjon på skulderområdet også kan føre til en skulder å bli fryst.

Sykdom

Enkelte sykdommer og tilstander øke risikoen for en frossen skulder. Personer med diabetes eller andre endokrine forstyrrelser, kronisk inflammatorisk artritt, Parkinsons sykdom eller hjertesykdommer kan vil utvikle frossen skulder. For å redusere risikoen for en frossen skulder bør eventuelle skulderproblemer følges nøye. Se legen din dersom en skulder plutselig forårsaker ubehag.

Fysiske Kjennetegn

Både alder og kjønn kan påvirke en persons sjanse for frossen skulder. En frossen skulder vil forekomme oftere hos kvinner enn menn. Folk som er middelaldrende, 40 til 60 år gamle, er de mest påvirket. Personer som har hatt en slektning lider av en frossen skulder kan utvikle en så bra, siden det kan være en genetisk kobling.

Mangel på bruk

Hvis en skulder føles stiv eller ubehagelig, gjør du motvillige til å flytte det, blir det stivere. Kapselen av bindevev blir tykk rundt leddet, noe som resulterer i frossen skulder. Kapselen kan også bli betent. For å håndtere smerten av en frossen skulder, anti-inflammatoriske medisiner.