Digidexo.com

Behandling for kronisk Eksem

Eksem, også kjent som atopisk dermatitt, er en kronisk hudsykdom som forårsaker røde, skjellete, betente flekker. Vanligvis er disse lappene kjent for å dukke opp i nærheten ledd som albuer og knær, men kan også vises rundt øynene, hodebunn, føtter eller bagasjerommet. Avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand, er det mange behandlinger samt forebyggende tiltak som du kan ta for å få kløende eksem under kontroll.

Hvem er mottakelig?

Ikke alle er utsatt for eksem. Hvis du eller din familie har en historie med allergi eller astma, så du kan være utsatt for denne huden. Hvis du er usikker på familien din historie, så er det en god ide å få testet. Allergi tester er ganske smertefri og kan gjøres ved allergolog. Finne ut hva slags ting kan du være allergisk mot, kan hjelpe deg og legen din bedre behandle din tilstand.

Forebygging

Forebygging av flare ups er nøkkelen til å holde kronisk eksem under kontroll. Moisturizing er en av de viktigste tingene å gjøre. Kremer, for eksempel Aquaphor er sterkt anbefalt av leger som de ikke bare fukte, men fungere som en barriere mellom deg og irritanter. Noen av de store eksem irritanter er støv, røyk, vaskemidler, rensemidler og ull. Når du har målrettet din trigger, prøv å unngå det så mye som mulig.

Øke immunitet

Fordi eksem er kjent som en autoimmun sykdom, øke din immunsystem er nøkkelen i å hjelpe deg å holde seg frisk og holde bluss ups i sjakk. Drikke mye vann og spise mat med høyt omega-3, som for eksempel laks, mandler og avocado er et godt sted å begynne. Sørg for å ta en daglig multi-vitamin og supplere det med quercitin, omega-3 og B-kompleks vitaminer. Disse er godt kjent for sine anti-inflammatorisk helbredende krefter, og kan gjøre underverker for immunforsvaret.

Behandlinger

For kronisk eksem som ikke ønsker å gå bort, noen leger foreslår UV-lys terapi, som kan undertrykke immunsystemet og hjelper med betennelse. Vanligvis leger foreskrive kortison krem, som vil klare opp lapper, men kan ikke brukes i lengre perioder, på grunn av sin langsiktige bivirkninger av hud tynning. Ikke-steroid kremer, for eksempel Elidel er også tilgjengelig på resept. I ekstreme tilfeller, kortison skudd eller orale steroider såsom prednison kan administreres, men disse også må bli tatt for meget korte tidsperioder på grunn av deres mer farlige bivirkninger.

Tips

Ta korte, varme dusjer, fukte umiddelbart etter vask og bruk parfymefri rensemidler, som Cetaphil å gjøre behandlinger for eksem mer effektive.