Digidexo.com

Symptomer på dehydrering hos voksne

Symptomer på dehydrering hos voksne

Mørkere Urin

En av de mest åpenbare tegn på at en person er å bli dehydrert og trenger å motta væske er mørk farget urin. Jo mørkere urinen jo mer dehydrert du er. Kroppen må vannet trygt utvise avfall fra kroppen din. Når det ikke er nok vann alt du kommer til å se er avfallet. Hvis du er dehydrert vil du også begynne å urinere mye sjeldnere.

Fatigue

Fatigue er å være mer enn bare litt sliten. Det blir så sliten at du begynner å føle seg svak. Jo mer dehydrert du er mer trøtthet du vil oppleve. Det er viktig å sjekke væskeinntaket så snart du begynner å føle altfor sliten.

Ørhet

Når en voksen er i behov av væsker de kan oppleve noe svimmelhet. Dette er mest merkbart når den voksne prøver å stå fra sittende stilling. Den enkelte kan selv svak hvis dehydrering er ille nok, eller de ikke lene seg tilbake ned umiddelbart. For å unngå besvimelse en gang en voksen som opplever dehydrering bør drikke litt vann med en gang.

Cotton Mouth

Cotton munnen er et annet begrep for tørr munn. Når du blir dehydrert du bruker opp alt vannet du hadde tidligere drakk. Munnen din trenger vann for å produsere spytt. Hvis det ikke lenger er å få det vannet vil du begynne å føle at munnen er ekstremt tørr fordi spytt tørker opp. Hvis dette skjer må du drikke litt vann og tygge på noen is chips å holde deg munnen fuktig.

Problemer med huden

Det er to typer av problemer som kan oppstå med huden som et resultat av dehydrering. Først, du huden blir tørket ut. Det mangler vannet den trenger for å holde seg fuktig. Hvis du kan klemme huden din og det tar mer enn et sekund eller to for å vende tilbake til det normale, er du dehydrert. Sekund, kan huden din bli helt rød. Dette skjer for det meste i ansiktet, men kan skje andre steder. Hvis dette skjer, må du få mer væske i deg så snart som mulig, fordi huden din vil ta litt tid å sprette tilbake. Jo tidligere du kommer i gang Rehydrerende jo raskere vil du få huden din tilbake til det normale.