Digidexo.com

Stadier på binyretretthet

Adrenal Fatigue Definert

Binyretretthet, medisinsk kjent som hypoadrenia, har et bredt spekter av svekke symptomer som fungerer på kroppen sakte og smug. Diagnostisering og behandling, oftere enn ikke, består av råd om avslapning og opplæring om de skadelige effektene av stress.

Evnen til å håndtere stress er en av de viktigste faktorer for overlevelse og funksjon av binyrene - stress-styresystem av menneskekroppen. Blant de mest bemerkelsesverdige hormoner som produseres av binyrene er adrenalin, DHEA og kortisol. Under kronisk eller ekstrem stress, produksjonen av disse hormonene avtar fordi binyrene blir utmattet. Den generelle tilstanden og ledsagende symptomer er kjent som binyretretthet.

Stadier på binyretretthet

Det er fire etapper for å fullføre adrenal utmattelse, med symptomer blir mer alvorlig med hver etappe. Mens de to første etappene har vært studert i mange år, er den kliniske forståelse av scenen tre (adrenal utmattelse) fortsatt i sin innledende fase. Stage fire er den siste, med mulighet for hjertesvikt og kollaps.

Første etappe: The Alarm Reaction

Dette er scenen der kroppen, som svar på stress, går inn i overdrive i anti-stress-modus, også kjent som "fight or flight" respons. De anti-stresshormoner, inkludert kortisol, skilles. På dette stadiet, ingen dysfunksjon enten fysisk eller fysiologisk er merkbar. Selv om binyrene jobber overtid, er denne tilstanden sjelden sett på som en patologisk tilstand. Inntak av sentralstimulerende midler og sukkerholdige drikker sammen med karbohydratrike matvarer som godteri ser ut til å maskere det underliggende problemet.

Second Stage: Resistance Response

På dette stadiet, stressnivået er konstant og det er vedvarende nivåer av visse adrenal hormoner. Binyrebarken (den ytre delen) produserer kortikosteroider for denne motstanden respons. Normal aktivitet utføres på, men betydningen av tretthet på slutten av dagen er akutt og utvinning tar lengre tid. Vektøkning og søvnløshet er også vanlige symptomer. Skjoldbruskkjertelen er vanligvis berørt på dette stadiet.

Hormonell behandling og andre rettsmidler er vanligvis foreskrevet, da dette er scenen når pasienten bestemmer seg for å gå til legen. Men av åpenbare grunner, disse klarer å løse den underliggende årsaken og indikasjoner vokse verre som lidelse flytter til den tredje etappen.

Stage tre: Utmattelse

Nå kroppens evne til å takle stress har utarmet. På dette stadiet, binyrene ikke klarer å produsere kortisol som svar på stress og kroppen lider av utmattelse. Blodsukkernivået raser nedover, og dette fører til ytterligere intoleranse for stress samt øke mental, fysisk og emosjonell utmattelse, og til slutt kollapse.

Stage Four: Failure

Dette er den siste fasen, og på dette punktet er det en total svikt i binyrene som svar på stress. Når du er i en stressende situasjon, folk er nå utsatt for kardiovaskulær kollaps og død.

Recovery

Perioden med utvinning kan ta alt fra tre måneder til tre år, som hver person har unike symptomer og en individuell behandlingsrespons.