Digidexo.com

Hvilke vitaminer redusere kolesterolet?

Som folk fremgang i midten alder, blir ofte bekymring for blodkolesterolet høy prioritet hovedsakelig på grunn av helserisiko som forhøyede mengder av dette stoffet positur. Noen, finne seg selv diagnostisert med høyt kolesterol nivåer, forsøke å lindre problemet enten gjennom kosten betyr eller ved å ta reseptbelagte legemidler som kalles HMG-CoA-reduktasehemmere eller statiner. Fordi endringer i kostholdet ditt kan ofte være en effektiv metode for å senke kolesterolet, er det rimelig å stille spørsmål ved akkurat hva rollespesifikke vitaminer kan spille i prosessen.

Om kolesterol

Kolesterol, et fett-lignende stoff som finnes i cellene i mennesker og dyr, er involvert i produksjonen av viktige hormoner slik som østrogen og progesteron, dannelse av vitamin D i huden, og er nødvendig for dannelsen av gallesyrer, hvilke er en nødvendig komponent i fordøyelsen av fett. Den finnes i to grunnleggende former, som inkluderer high-density lipoproteiner (HDL) og low-density lipoproteiner (LDLs). HDL er produsert i menneskekroppen og er generelt ansett for å være trygg og gunstig. Høye nivåer av ldls, men kan danne fettavleiringer inne i arteriene, og dermed redusere den innvendige størrelse av blodårer og øker sjansen for slag eller hjertesykdom.

Kilder av LDL kolesterol

Før diskutere vitaminer som kan bidra til å redusere LDL-kolesterolet, er det viktig å identifisere og deretter eliminere matvarer som ofte er ansvarlig for å heve mengder av denne fettmateriale i første omgang. Oftere enn ikke, det er rødt kjøtt, egg, meieriprodukter og andre animalske produkter som bør unngås eller spises med måte. Trans-fett, slik som de som finnes i margarin, er spesielt farlige, som kroppen har ingen mekanisme for å eliminere dem. Ved å avslutte eller redusere forbruket av disse matvarene, vil noen vitaminer tatt være bedre i stand til å gjøre arbeidet sitt.

Virkelige vitaminer

Blant de vitaminer som er angivelig best i stand til å hjelpe til med reduksjon av kolesterolnivåer er de forskjellige B-vitaminer. Fra blant disse, niacin (B-3), folsyre (B-9) og B-12 synes å være den mest effektive og samtidig gi noen fordel til det kardiovaskulære system. Vitamin C, selv om den ikke egentlig senke mengden av fettstoffet i og for seg fremmer tilstedeværelsen av HDL, som noen undersøkelser har vist oppnår en reduksjon av mer farlig kolesterol som forårsaker så mange problemer. Vitamin E bistår ved å holde ldls fra å gå harsk og dermed tetter blodårene.

Andre kosttilskudd

To andre naturlige stoffer som ofte anses effektive i å redusere LDL-kolesterolet er hvitløk og ingefær. Nyere studier har imidlertid forlatt noen tvil i hodet av forskerne på om hvitløk er like effektiv i denne forbindelse som tidligere laboratoriestudier syntes å indikere. Ingefær, på den annen side, synes å være effektiv, men grunnene ikke er fullstendig forstått.

Betraktninger

Det viktigste som du bør huske er at planter ikke inneholder kolesterol. Derfor kan forbruket av frukt, grønnsaker, hele korn og belgfrukter ikke øke mengden av low-density lipoproteiner i kroppen. De aller vitaminer som kan hjelpe i å senke ldls er lett finnes i anlegget mat med unntak av B-12, som du kanskje ønsker å supplere. Bytte til et sunt, mer plantebasert kosthold er nøkkelen. Selvfølgelig kan gode vitamintilskudd som tas med et måltid være nyttig, men de bør bare betraktes som et hjelpemiddel; vitaminer fungerer best når den kombineres med hele matvarer.