Digidexo.com

Hvordan bruke en sprøyte

Hvordan bruke en sprøyte


En sprøyte er en viktig del av medisinsk utstyr for mange enkeltpersoner som strekker seg fra sykepleiere til pasienter. Mange personer med allergi, vitaminmangel og diabetes må bruke sprøyter for å injisere sin medisin. Med fremskritt i moderne medisin, har sprøyter endret seg til det bedre. Med kortere nåler, lengre reservoarer og nesten smertefri injeksjoner, sprøyter er nå mer brukervennlig enn noensinne. Mens du bruker en sprøyte virker som en enkel prosess, det er viktige skritt du må følge.

Bruksanvisning

•  Samle alt du trenger. Ved bruk av en sprøyte, er det flere ting du må ha til din disposisjon: bomull baller, rubbing alkohol, en sprøyte og en medisinsk godkjent sprøytet disposisjon tilfelle. Samle alle disse produktene og ha dem klare før bruk av sprøyte. Dette vil gjøre prosessen smidigere.

Prep området. Når du injiserer medisin inn i huden via en sprøyte, er du en å skape en liten åpent sår. For å minimere muligheten for smitte, vaske hendene med en antibakteriell såpe og bruke et håndkle til å tørke hendene på. Suge en bomullsdott med isopropanol og gni den over den tiltenkte injeksjonsstedet. La alkoholen tørke.

Prep sprøyten. Når området er sterilisert, er det på tide å prep sprøyten. Fjern lokket fra enden av sprøyten og kaste den i søpla. Ta nålehetten av sprøyten og holde den i nærheten. Når hetten er fjernet, trekk lasting stykke sprøyten så langt du kan uten å fjerne det. Dette vil fylle sprøyten reservoaret opp med luft og prep sprøyten for neste trinn.

Legg sprøyten. Når sprøyten er fylt opp med luft du er klar til å gå videre. Sett nålen på sprøyten inn i skum del av hetteglass med medisin du skal injisere. Når nålen er satt helt inn, sakte slipper luften som er lagret inne i sprøyten inn i hetteglasset. Du vil merke dette vil skape bobler. Når du har fullt sluppet all luft, sakte trekke laste stykke tilbake og legg sprøyten med medisin. Det er viktig å gjøre dette sakte slik at du ikke får luftbobler inne i sprøyten. Når du har fullastet sprøyten, ta den ut av hetteglasset og fortsette til neste trinn.

Gi deg selv injeksjonen. Pust dypt og slappe av. Telle til ti og stikk nålen inn i huden din. Sakte slipper medisinen inn i kroppen din. Ikke gjør dette for fort, eller du vil møte svie og irritasjon på injeksjonsstedet. Når du har injisert all medisin, fjern sprøyten. Sett hetten tilbake på sprøyten og umiddelbart kast den i sprøyten disposisjon saken.

Tips og advarsler

  • Velg en passende størrelse sprøyte avhengig av hvor mye medisin du injiserer. Vanligvis mindre sprøyter har mindre nåler så hvis du ikke trenger en stor sprøyte, ikke bruk en.
  • Ikke la en brukt sprøyte liggende rundt. Dette er en helsefare for alle som kommer i kontakt med det og medisinsk uhygienisk. I stedet umiddelbart kast sprøyten etter bruk.