Digidexo.com

Øre Problemer i Voksne

Øret infeksjoner er mest vanlig hos barn, men voksne kan også bli plaget av dem. En ørebetennelse kan ikke bare føre til smerte, men i noen tilfeller hvis venstre ubehandlet, kan det føre til mer alvorlige problemer, inkludert døvhet.

Middle ørebetennelse

De fleste ørebetennelser hos voksne er forårsaket av bakterielle eller virale infeksjoner. Infeksjonene reise til mellomøret, og hevelse og pus kan oppstå. Personer med allergi er i større fare.

Svømmer øre

Svømmer øre er forårsaket når sopp eller bakterier invadere øret etter fuktige eller våte forhold. Svømming gjør øke risikoen for infeksjon.

Symptomer

Ørebetennelse hos voksne kan føre til smerte, feber, kløe, svimmelhet, midlertidig tap av hørsel og øre blokkering. Noen ganger diaré eller oppkast kan forekomme.

Skadet trommehinnen

Hvis en trommehinnen har blitt skadet eller ødelagt av en Q-tip eller annet fremmedlegeme, kan det være et utslipp av væske fra øret.

Infeksjoner

Hvis det er en infeksjon, kan det hende at øregangen blir rødt og hovent. Det kan også være en stygg lukt utflod fra infiserte øret.

Medical Care

En lege skal undersøke og behandle eventuelle ørebetennelse for å hindre alvorlige skader, og for å lindre smerte. Øredråper, smertestillende og antibiotika er behandlingskurer. Xylitolrike tannkjøtt lavere risiko for ørebetennelser hos voksne, ifølge EDU.UDYM.com.