Digidexo.com

Vekttap & Meditasjon

Vekttap & Meditasjon


For mange har overspising blitt en måte å flykte fra livets problemer. Mat kan sees på som en form for komfort, ikke ulikt en ren, varm seng, eller en favoritt genser. Meditasjonsteknikker er en måte å støtte en persons vekttap plan ved å komme i kontakt med følelser og tanker om mat.

Meditasjon

Meditasjon er en avspenningsteknikk som hjelper kropp og sinn koble av fra hverdagens stress og bekymringer. Flere viktige problemstillinger i en persons liv kan bli undersøkt og behandlet fra et klart perspektiv. Personer med vekttap mål kan innlemme avslapping praksis i sitt daglige timeplan til adresse uansett problemer påvirker deres evne til å gå ned i vekt. Grunner for overspising varierer i henhold til den enkeltes livssituasjon. Stress, kjedsomhet eller komfort er alle mulige grunner til at en person blir til mat.

The Relaxation Response

Avslapping svar er en tilstand av fysisk og mental ro indusert gjennom meditasjon praksis. På 1970-tallet, Dr. Herbert Benson var medvirkende i utviklingen av teori og teknikker bak meditasjonspraksis og dens virkninger på kropp og sinn. Han knyttet disse effektene til en hjernebølge skift som finner sted når en person har nådd total avslapning. Individer opplever en overgang fra beta-bølgen staten til de tregere, alfabølge rytmer. Ved å bremse ned hjernerytmer, er en person i stand til å ta opp spørsmål om seg selv, samt problemer som kan hindrer hans innsats mot vekttap.

Alpha Waves

Hjernefunksjonen blir utført ved en serie av elektriske signaler som beveger seg omtrent i henhold til visse rytmer eller bølgelengder. Bølgelengdene øke eller avta avhengig av en persons aktivitet. Hverdag og aktiviteter bruke en beta-bølgefrekvens, som er en rask rytme. Effektene av meditasjon teknikker flytte hjernen til en alfa-bølgen rytme når avslapping svar er nådd. Alfabølgetilstand tillater en person å få et større perspektiv på hverdagslige atferd og følelser. Innsiktene løpet av denne tiden kan jobbe mot å styrke en persons besluttsomhet når fristelsen til å spise truer vekttap mål.

Meditasjon og Imagery

Bruken av bilder - eller visualisering - under meditasjon praksis kan hjelpe en person nå avslappet sinnstilstand avbildet i avslapningsresponsen. Ved å opprette et mentalt bilde av en fredelig, rolig setting. Bildet fungerer som et samlingspunkt som kan returneres til bør bekymringer eller distraksjoner prøver til overflaten under meditasjon økt. Bilder kan også brukes som et verktøy for å skape et bilde av hvordan en person vil se ut når sitt vekttap mål er oppfylt. Dette er en effektiv teknikk når hjernen har kommet inn i alpha-bølgen tilstand hvor kreative ideer kan utvikles.

Prosessen

Det første trinnet i meditasjon innebærer å få kroppen til å roe ned og slappe av. Dette kan oppnås gjennom dype åndedrag, og med fokus på ulike områder av kroppen, avslappende ene etter den andre. Et mentalt bilde av en strand, eller liggende kan være nyttig i regi sinnet mot en avslappet tilstand. Når avslappet, er en person i stand til å oppleve en sentrert følelsen der en økt bevissthet åpner for innsikt i spørsmål om selvbilde og ønskede mål. På dette punktet, kan vekttap problemer sees uten press og forventninger til det bevisste sinnet. Positive affirmasjoner og bilder brukt på denne tiden ytterligere forsterke effekten av opplevelsen.