Digidexo.com

Hva er farene ved å bruke vaskemiddel?

Hva er farene ved å bruke vaskemiddel?


Vaskemiddel er overalt i hjemmet og kontormiljø. Det brukes til å vaske klær og retter på en nesten daglig basis, og mange tror en ufarlig rengjøringsmiddel av det. Imidlertid kan vaskemiddel bli en giftig element ved feil bruk eller hvis satt i kontakt med sensitive kroppsdeler som for eksempel irritert hud og øyne. Korrekt bruk og overvåke vaskemidler til å beskytte både deg selv og miljøet.

Kontakt

Vaskemidler kan være giftig, og etter gjentatte eksponeringer, kan bygge opp hudirritasjoner og allergier, ifølge Medscape Today. Dette kan skje selv med fortynnede løsninger som brukes for klesvask og oppvask. Konstant kontakt med forbruker vaskemidler, særlig for folk med svært sensitive hud forhold, øker sannsynligheten for utslett, rødhet, og vedvarende kløe. I mer alvorlige tilfeller, kan klær som er vasket med vaskemiddel og deretter bæres av en person med en hud allergi også provosere en reaksjon dersom tøyet skylles fri for alle spor av at vaskemiddel. Andre symptomer inkluderer tørr hud patcher, peeling hud og betennelse.

Svelging

Vanlige vaskemidler er svært etsende kjemiske forbindelser og kan være dødelig ved svelging, ifølge US National Library of Medicine. Holistic Health Magazine melder at omtrent 70 prosent av alle husholdninger forgiftninger oppstå med barn mellom ett og fem år gamle, og nesten alle disse er fra husholdning rengjøringsmidler som vaskemiddel. Den gift Institute sier at oppvaskmiddel er ansvarlig for mer utilsiktet forgiftning enn noen annen substans. Ved svelging, kan vaskemidler forårsake alvorlig brennende langs hals og betennelse i tungen og leppene. Hvis du mistenker at et barn har vært utsatt for vaskemiddel i en skadelig måte, kontakt din lokale Poison Center (se Resource 1).

Miljø

En vanlig grunnstoff av vaskemidler er fosfater, som gir økt renseevne av vaskemiddel. Ifølge Green Home Living Magazine, fosfater fungere som gjødsel og fremme usunn vekst av alger i miljøet. Dette øker elv og innsjø forurensning og øker dekontaminering kostnadene for renseanlegg. Noen stater, for eksempel Washington, Virginia, og Texas, forbud fosfater fra alle husholdningsvaskemidler, ifølge en studie i regi av US Geological Survey avdeling. Det er fosfatfrie vaskemidler, men i enkelte merker, slik som de fleste store oppvaskmidler, er det ingen håndheves restriksjoner på bruk av fosfater.