Digidexo.com

Blodtransfusjon Fakta

Blodtransfusjon Fakta


Blodoverføringer er avgjørende for å redde livet til millioner av mennesker hvert år rundt om i verden. Transfusjon donasjoner og prosedyrer følge strenge retningslinjer for å sikre at kun sykdomsfri blod brukes i donasjon prosessen.

Historie

Den første vellykkede menneskets blodoverføring skjedde i 1818, da Dr. James Blundell transfundert en manns blod inn i hans kone for å hjelpe i behandlingen av en post-partum blødning. I 1901, Dr. Karl Landsteiner dokumentert de tre første blodtyper A, B og O. Siden 1915 med oppdagelsen av første antikoagulant har blodgivning industrien gjort en rekke gjennombrudd, inkludert oppdagelsen av RH faktorer og mer pålitelige antikoagulantia, og dermed øke tilgjengelighet og pålitelighet av blod for transfusjoner.

Fakta

Det er fire distinkte humane blodtypene A, B, AB og O Blod vil også være enten rH positiv eller negativ. Donert blod har en nedkjølt holdbarhet på 42 dager og en frossen levetid på 10 år.

Betydning

Omtrent 32.000 liter blod blir brukt daglig i USA. På grunn av risikoen og kompleksiteten i mange moderne operasjoner, vil ett av 10 pasienter kreve en blodoverføring. I Amerika alene, ville 4,5 millioner mennesker dør årlig uten en blodoverføring.

Regulering

Blodgivning og transfusjons prosedyrer følges av American Association of Blood Banks (AABB). Aabb dikterer prosedyrer, tester og behandlinger som kreves av alle donert blod. Aabb krever nå at testene er utført på alle donert blod i USA omfatter hepatitt B-overflateantigen og hepatitt B kjerne-antistoff, hepatitt C-virus-antistoff, HIV-1 og HIV-2-antistoff, HTLV-I og HTLV-II antistoff og Serologisk test for syfilis. Dersom blodet ikke klarer noen av disse testene, avvises og vil ikke bli brukt for transfusjon.

Prosess

Ifølge Penn State University Milton S. Hershey Medical Center College of Medicine, begynner prosedyren da, "Blodet er tilpasset mottakerens blodtype. Før du starter overføring, helsepersonell cross-matcher donor blod ved å blande en dråpe av det med mottakerens å sikre at de er kompatible. Den helsepersonell vil også dobbeltsjekke at blodet er ment for mottakeren. Deretter blir donor blod gis langsomt, gjennom en intravenøs (IV) linje direkte inn i blodårene . Blodtransfusjoner er gitt i enhetene, med en standard enhet av blod som tilsvarer omtrent en pint. Under transfusjon, medisinsk personell se pasienten nøye for eventuelle uønskede reaksjoner. Når transfusjon er fullført, er en kompress bandasjen er lagt over området hvor de Nålen ble satt inn ". Noen pasienter kan oppleve en allergisk reaksjon på transfusjon, men kjente reaksjoner er milde og sjeldne.