Digidexo.com

Forskjellen mellom funksjonell hypoglykemi og diabetes

Hypoglykemi er en tilstand der blodsukkeret falle under normalområdet. Det er også forbundet med diabetes; men det finnes lignende men karakteristiske faktorene for forskjellene mellom de to.

Funksjonell hypoglykemi

Når en person har moderate til alvorlige fall i blodsukkeret hele dagen eller etter et måltid uten tilstedeværelse av diabetes, er dette kjent som funksjonelle eller reaktiv hypoglykemi.

Symptomer

Lider av funksjonell hypoglykemi kan manifestere noen symptomer som svimmelhet, kvalme, følelsesmessige utbrudd eller merkelig oppførsel, tretthet, uskarphet av syn, manglende evne til å snakke eller tenke, besvimelse, svette, angst, hjertebank, og i alvorlige tilfeller, kramper og koma.

Årsaker

Alvorlig kalori begrensning, uregelmessig spising (hoppe over måltider og deretter spise for mye på en gang, forårsaker bukspyttkjertelen til å overreagere med for mye insulin på en gang), ekstrem stress og overanstrengelse er medvirkende faktorer til funksjonell hypoglykemi.

Diabetiker Hypoglykemi

Den enkelte som har blitt diagnostisert av en lege med diabetes og tar insulin kan også lider av hypoglykemi.

Symptomer og årsaker

Mens symptomer for en diabetiker er de samme, årsakene er lik ennå betinget. For eksempel: En diabetiker kan ha tatt hans faste doser av insulin og klarte ikke å spise nok, eller kan ha i løpet av utøvde selv. Hypoglykemi kan oppstå når for mye insulin blir tatt så godt.

Forsiktig

Enten du lider av diabetes eller funksjonell hypoglykemi, er det viktig å overvåke blodsukkeret daglig (for hypoglycemics, bare hvis tilstanden er alvorlig) og spise mindre måltider oftere for å hindre fall i blodsukkeret.