Digidexo.com

Definisjon av Large Tear of Rotator Cuff

Skulderen er en kompleks felles som er av stor betydning. Fordi vi trenger våre skuldre for så mye av det vi gjør, skader på ledd er vanskelige å håndtere. Skade på rotator cuff er en av de vanligste årsaker til smerter i skulderen.

Definisjon

Rotator cuff er en gruppe av fire sener som stabiliserer skulderleddet. Hver sene forbinder en annen muskel til skulderen, og styrer en annen type bevegelse. De mest vanlige tårer av den rotatorkuff skje med supraspinatus muskel, noe som er den som tar seg av å løfte armen opp og bort fra kroppen. Når rotatorcuffen blir revet, er det faktisk kobler sene som er revet.

Identifikasjon

Store eller full tårer av Rotator cuff kan innebære bare en sene, som er mest vanlig i supraspinatus, men de kan være større og involvere flere sener i skulderen.

Årsaker

Det finnes en rekke mulige årsaker til skade på rotatorcuffen, men de er mest sett hos personer som har en medisinsk historie med skulderproblemer. Mens utøvere som utøver betydelig press på skulderen på grunn av repeterende overhead aktivitet har økt risiko for skade, er det mest vanlig hos personer over 40 år.

Typer

En full-tykkelse tåre av Rotator cuff er oftest forårsaket av traumer til skulderleddet, men tårer også skyldes kroniske tilstander av en svekket felles, vanligvis på grunn av aldring. Svekkelse av leddet kan også være et resultat av ting som dårlig holdning, genetiske problemer eller kontinuerlige bevegelser over hodet som svingende en tennisracket, kaste en baseball eller skyter en volleyball.

Symptomer

Symptomene på en revet rotator cuff inkluderer svakhet i skulderen, ømhet ved berøring, begrenset utvalg av bevegelse og oftest, smerter, spesielt når armen er hevet over hodet.