Digidexo.com

Hvordan behandle Økte triglyserider

Mens noen triglyserider er nødvendig for å tilveiebringe energi for kroppen, for mye triglyserider i kroppen, eller hypertriglyseridemi, øker risikoen for slag, kardiovaskulær sykdom og pankreatitt. Triglyserider oppnås fra næringskilder og produsert av leveren. Leveren produserer tilstrekkelige nivåer av triglyserider for riktig kroppslig funksjon, som betyr noen diett høy i fett eller kalorier kan føre til økte triglyseridnivåer. Etter å ha spist, bruker kroppen kalorier for umiddelbar energi. Eventuelle gjenværende kalorier omdannes til triglyserider og lagres i kroppen som fett. Endring i kostholdet er derfor viktig å redusere triglyseridnivåer. I noen tilfeller kan det være nødvendig medisinering.

Bruksanvisning

•  Gå til legen din for en blod triglyserid test. Før du tar noen livsstil eller kosttilskudd endringer til lavere triglyseridnivåer, må du finne ut hva din baseline måling er. Du kan deretter arbeide med legen din for å utvikle en behandlingsplan. Behandlingen for svakt forhøyede triglyseridnivåer er ikke det samme som behandling for alvorlige tilfeller.

Diskuter eventuelle medisiner du er i dag med legen din. Noen medisiner, som for eksempel proteasehemmere, kortikosteroider, retinoider, betablokkere og østrogen, kan føre til økt triglyseridnivåer. Det er også viktig å behandle eventuelle underliggende helsetilstand som kan være medvirkende til de høye triglyserider. Diabetes, hypotyreose og nyresykdom kan alle føre til høye triglyserider.

Slutte å drikke alkohol eller betydelig redusere mengden din i dag forbruker. Alkohol har en betydelig effekt på triglyseridnivåer, og regelmessig bruk av alkohol kan forårsake eller forverre økte triglyserider og tilhørende helsemessige forhold. Anbefaler Johns Hopkins Medicine at kvinner bruker ikke mer enn én alkoholholdige drikker per dag, og at menn bør begrense sitt inntak til to eller færre daglige drinker.

Gå ned i vekt hvis du er overvektig eller overvektig å redusere triglyseridnivåer. Redusere det daglige inntaket av kalorier for å hindre konvertering av overflødige kalorier til triglyserider i kroppen.

Spis mer fisk høy i omega-3 fettsyrer, eller ta et daglig tilskudd hvis du ikke kan eller velger å ikke spise fisk. The George Mateljan Foundation anbefaler forbruker minst fire gram omega-3 fettsyrer daglig. Laks, makrell, sardiner, sild, albacore tunfisk og linfrø er gode kosten kilder til omega-3 fettsyrer.

Motstå fristelsen til å spise sukkerholdig snacks og raffinert mat. The Mayo Clinic sier at disse matvarene kan føre til en økning i insulin produksjon som kan føre til økte triglyserider. Velg snacks høy i løselig fiber i stedet, slik som hele korn kjeks eller pretzels og rå frukt og grønnsaker.

Sjekk ditt kolesterol og begrense deg til ikke mer enn 300 mg hver dag. Unngå egg plommer, fett kjøtt og melk når det er mulig. Innbytter oliven og raps olje for mettet fett og smør, og spise fisk i stedet for rødt kjøtt. Du bør også eliminere matvarer høy i trans fett fra kosten, for eksempel stekt mat og de fleste prepackaged kaker, paier og kaker.

Se for salatdressinger og margariner som inneholder plante stanols og steroler, da disse stoffene bidra til å redusere triglyserid og kolesterol nivåer.

Øvelse i minst 30 minutter på de fleste dager. Ifølge American Heart Association, regelmessig mosjon bidrar ikke bare lavere triglyseridnivåer, det reduserer også kolesterolet, bidrar til å brenne fett og kalorier, og beskytter mot hjerte- og karsykdommer.

Ta medisiner for å behandle økt triglyserider. Statiner, fibrater og niacin er tre klasser av medisiner som kan ha nytte de med høye triglyserider. Statiner er vanligvis foreskrevet for å senke høye nivåer av LDL kolesterol, men disse medikamentene virker også til lavere triglyserider og heve HDL kolesterol. Du kan også ha nytte av å ta en resept-styrke omega-3 fatty acid supplement, slik som Lovaza. Mens denne medisinen er nyttig i å senke triglyserider, kan det føre til en heving i kolesterolnivået.