Digidexo.com

Naturlige tilnærminger til uregelmessig menstruasjon

Naturlige tilnærminger til uregelmessig menstruasjon


Uregelmessige perioder ha en rekke årsaker, fra kosthold og livsstil til hormon ubalanser. Dette kan være spesielt frustrerende hvis du prøver å bli gravid, fordi det kan være vanskelig å planlegge samleie for den beste muligheten for befruktning. Imidlertid kan uregelmessige perioder være foruroligende selv om å bli gravid er ikke målet ditt. Det er flere naturlige tilnærminger til å korrigere uregelmessig perioder. Hvis problemene fortsetter, derimot, planlegge en avtale med legen din.

Regelmessig trening

En altfor høy eller for lav prosentandel av kroppen fett kan føre til menstruasjonsforstyrrelser. Gjør det et mål å trene, men holde det i sjakk: For mye trening kan forstyrre syklusen også. Målet for ca 30 minutter av lav-effekt trening om dagen, som for eksempel å sykle, gå eller svømme. Vurder også litt vekttrening. Få legens godkjenning før du starter en ny øvelse rutine.

Redusere stress nivå

Stress kan spille en stor rolle i uregelmessige perioder. Regelmessig trening kan hjelpe her også. Det er også viktig å ta tid for deg selv hver dag. Hvis du ikke klarer å forlate hjemmet på en jevnlig basis på grunn av ditt ansvar, skjære ut litt tid til å ta en lang dusj, krølle opp med en bok eller se en film. Ta opp yoga eller meditasjon. Få en pedikyr eller en enkel klippe håret på en jevnlig basis.

Sjekk din Soy Intake

Tidkrevende å mye soya kan ha en forlengelse effekt på menstruasjonssyklusen. Soya inneholder isoflavoner, som er lik den menneskelige hormonet østrogen, og spiser for mange soyaprodukter kan forlenge syklusen din og gjøre mensen sent eller uregelmessig.

Insulin Resistance Diet

Noen menstruelle uregelmessigheter skyldes mild insulinresistens, noe som noen ganger er en forløper til diabetes. På en insulinresistens diett, bør du unngå høyt bearbeidede karbohydrater, for eksempel enkle sukker, hvitt brød og pasta, samt overflødig fett. Konsentrere seg i stedet på næringsrike frukter og grønnsaker, samt magre proteiner. Noen av de beste grønnsaker er brokkoli, grønnkål, squash og selleri. Drikk mye vann og unngå juice og brus.