Digidexo.com

Hvordan behandle Altitude Sykdom

Hvordan behandle Altitude Sykdom


Når du raskt øke din høyde, enten det er i en bil, på en sti eller mens fjellklatring, kjører du risikoen for å få høydesyke. Det er tre typer av høydesyke, oppført i rekkefølge av økende alvorlighetsgrad: akutt høydesyke (AMS), som er en fysisk intoleranse for gjeldende høyde; stor høyde lungeødem (HAPE), som innebærer væskeopphopning i lungene; og stor høyde cerebralt ødem (hare), en svelling av hjernen.

Bruksanvisning

Treat AMS ved hvile og fuktighetsgivende godt (5 liter væske per dag, eller rehydrating salter eller utvannet sportsdrikker). Administrer aspirin, paracetamol eller ibuprofen å behandle hodepine. Også, ikke stige til symptomene forsvinner, og stige hvis symptomene ikke bedrer seg i 24 til 48 timer, spesielt hvis symptomene ta en tur til det verre.

Treat HAPE ved umiddelbart synkende 2000 meter til 4000 meter, helst mens offeret kan fortsatt reise under hans eller hennes egen makt. Det finnes ingen erstatning for nedstigningen. Også holde ofre varme, som de er utsatt for hypotermi, og bruke oksygen, hvis tilgjengelig, ved hjelp av et tettpassende ansiktsmaske med en hastighet på 2 liter per minutt i minst 15 minutter. Radio for å få hjelp hvis mulig, som HAPE er livstruende.

Treat HACE ved synkende minst 2000 fot til 4000 fot (jo mer, jo bedre). Igjen, det er ingen erstatning for nedstigningen. Da er radio for å få hjelp hvis mulig, som HACE livstruende.

Tips og advarsler

  • Unngå alkohol, koffein og røyking når utvinne fra høyde sykdom.
  • Hvis symptomene vedvarer eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller problemer, anbefaler vi at du kontakter lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.