Digidexo.com

Topimax Vekttap bivirkninger

Topimax er en reseptbelagte medisiner som brukes til å forebygge anfall hos pasienter som har epilepsi. Til tross for dens effektivitet, utgjør Topimax en risiko for bivirkninger, inkludert vekttap.

Betydning

Ifølge kliniske studier publisert av FDA, fører Topimax vekttap i minst seks prosent av pasientene som tar stoffet.

Funksjoner

I tillegg til vekttap forårsaket av stoffet selv, Topimax også ofte resulterer i tap av appetitt eller anoreksi, øker sannsynligheten for at pasientene vil gå ned i vekt.

Dosering

Generelt, pasienter som tar høyere doser av Topimax har en økt risiko for vekttap bivirkninger fra stoffet. Faktisk en FDA studie viste at mens bare 6 prosent av pasientene opplevde vekttap fra en 50mg daglig dose av Topimax, rapporterte 16 prosent vekttap på 400mg per dag.

Effekter

For 67 prosent av amerikanerne som er overvektige, ifølge CDC, vekttap fra Topimax utgjør liten bekymring; Men for de på en sunn vekt eller litt under, har vekttap potensial til å forårsake problemer. Pasienter som er undervektige på grunn av Topimax relaterte vekttap kan oppleve tretthet, problemer med konsentrasjon og irritabilitet.

Betraktninger

På grunn av Topimax vekt tap effekter, har noen leger begynt forskrivning stoffet for det formål å vekttap. The American Diabetes Association advarer at Topimax fører til en rekke andre mulige bivirkninger, og anbefaler ikke bruk av stoffet i folk som ikke har epilepsi. I tillegg har FDA ikke godkjent Topimax for denne bruken.