Digidexo.com

Hva som forårsaker en blære infeksjon?

Hva som forårsaker en blære infeksjon?


Blære infeksjoner er ubehagelig og kan være pinlig. Hvis du lider av hyppige blære infeksjoner, lurer du kanskje på hva som forårsaker dem og hva, om noe, kan gjøres for å hindre dem.

Årsaker

Blære infeksjoner er forårsaket av bakterier i blæren. Escherichia coli (E. coli) er vanligvis bakterier som forårsaker en blære infeksjon. Blærer har normalt en liten mengde bakterier i dem og urinering hjelper skylle ut bakterier, men noen ganger bakteriene vokser så fort det fører til en blære infeksjon.

Effekter

Blære infeksjoner kan føre til en hyppig eller presserende behov for å urinere. De kan også forårsake smerte, kløe eller svie ved vannlating. Urin kan lukte og se annerledes ut når blæren er infisert. Som andre bakterielle infeksjoner, kan en blære infeksjon også føre til feber, frysninger og tretthet.

Kjønn

Kvinner er mer utsatt for blære infeksjoner enn menn. Dette er fordi urinrøret, røret som går gjennom urin fra blæren til å gå ut av kroppen, er mye kortere i kvinner enn i menn. Dette betyr at bakteriene i urinrøret for Kvinner har større risiko for å nå frem til blæren og forårsaker en infeksjon.

Identifikasjon

En enkel urinprøve kan avgjøre om du har en blære infeksjon, og hvis så, hvilken behandling som er nødvendig for å kurere det.

Behandling / Forebygging

Legen din vil forskrive antibiotika for å behandle blæren infeksjon. Når du har opplevd en blære infeksjon, er det mer sannsynlig å ha en i fremtiden enn en person som aldri har hatt en blære infeksjon. Drikke mye vann og holde underlivet rent kan bidra til å forhindre en blære infeksjon. Noen mennesker opplever at å drikke tranebærjuice, som har antibiotiske egenskaper, hjelper dem hindre en blære infeksjon.

Advarsel

Hvis venstre ubehandlet, kan bakteriene forårsaker en blære infeksjon reise til nyrene og forårsake en nyre infeksjon. Nyre infeksjoner kan permanent skade nyrene og føre til nyresvikt og eventuelt død.