Digidexo.com

Hvordan diagnostisere meslinger

Hvordan diagnostisere meslinger


Meslinger bør være diagnostisert av lege, og saker må meldes til det lokale styret i helse. Denne sykdommen har svært forskjellige symptomer, som vanligvis vises i to trinn, slik at en foreløpig diagnose kan gjøres hjemme.

Bruksanvisning

Kontroller temperaturen. Dager en gjennom tre vil vise en mild til høy feber.

Vurdere for respiratoriske symptomer som en barsk hoste, rennende nese og nysing. Disse er ofte funnet i den første fasen.

Se etter røde øyne, som kan være følsomme for lys.

Se inni munnen. Små hvite flekker på tannkjøttet og inni kinnene er også vanlig.

Monitor feber nøye etter dag fire. Karakteristisk for denne fasen av meslinger er en svært høy feber, opp til 105 grader F.

Se for et utslett. Det er rød og flekkete og begynner i ansiktet.

Vurdere hudens tilstand. Huden begynner vanligvis å skrelle i to til tre dager. Utslettet vil også spre seg fra ansikt til kroppen, og deretter armer og ben. Etter den tid den når dine ekstremiteter, burde det ha begynt å falme fra ansiktet.

8. Bestem eksponering. Hvis du aldri har hatt meslinger eller aldri har blitt vaksinert, og du har vært i kontakt med en person som har meslinger, er sjansen du har fått det. Meslinger er svært smittsomt og spres lett gjennom luften.

Hint

  • Vaksinen er den enkleste måten å unngå meslinger. To vaksiner er nå anbefalt i barndommen, den første på ca 15 måneders alder og den andre rett før et barn begynner på skolen. Visse folk bør ikke få vaksinen på grunn av en svekket immunsystem, medisiner de tar, osv Sjekk med legen din.