Digidexo.com

Lydbølger som behandling for akillessene Problemer

Akillessene er bare mellom leggmuskelen og hælbenet. Dette er et seigt bånd av fibrøst vev som gir foten og tilsvarende ledd med støtte og mobilitet. Fordi akillessene er stadig brukt i dagligdagse aktiviteter, kan det utvikle komplikasjoner fra repeterende slitasje. Lyd-bølge-terapi er en metode for behandling av disse komplikasjoner.

Komplikasjoner

Akillessene kan utvikle flere komplikasjoner som kan behandles gjennom lydbølger. For eksempel er sene kjennetegnet ved betennelse i senen ledsaget av ømhet og rødhet i huden. Bone spurs er små innsettinger på bein som kan være forårsaket av overdreven trekking av senen. Plantar fasciitis er karakterisert ved akutt smerte i hælen forårsakes av ovennevnte trekking av akillessenen.

Process

Ifølge Feet for Rednings Podiatry Centers, lydbølger brukes til å behandle akillessenen "faktisk er sjokkbølger og nå bruke den samme teknologien som oppløser nyrestein." Under behandlingen en pasient er bedøvet, hvorpå rundt 3.200 små sjokkbølger blir administrert til akillessenen over en periode på 20 minutter. Denne metoden er kjent som ekstrakorporal terapi eller sjokkbølgen ESWT. Den brukes til å stimulere skadet vev og påskynder helbredelsesprosessen.

Advarsel

Ifølge Plantar-fasciitis.org, er ESWT en ganske ny metode for behandling av komplikasjoner som plantar fasciitt. Personer som vurderer ESWT bør diskutere behandlingsalternativer med sin lege.

Alternativ Behandling

Problemer med akillessenen ikke trenger å bli behandlet gjennom lydbølger. De fleste milde problemer som senebetennelse kan behandles over tid med konvensjonell behandling. Is og kalde omslag kan brukes på akillessenen for å redusere hevelse og nummen smerte. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs som ibuprofen kan også tas for å redusere hevelse og smerte. Akillessene bør komprimeres og forhøyet når du sitter eller ligger nede for å fremskynde helbredelsesprosessen.

Kirurgi

Kirurgi er nødvendig i tilfelle av alvorlige personskader eller fullstendig løsrivelse av akillessenen. En kirurg gjør et snitt i huden rundt akillessenen og reattaches de ødelagte ender. En cast er montert etter operasjonen for å holde foten komprimert. Fysioterapi kan også være foreskrevet for å gjenopprette mobilitet til fots.