Digidexo.com

Hva er noen urter for Nyre helse?

Fra den gamle visningen av kinesisk medisin, er nyrene anses å være sentrum for helse og levealder. Naturlige leger har lenge brukt urtetilskudd som behandlinger for både nyreproblemer og som forebyggende tiltak. Men de som allerede lider av nyre sykdommer må være forsiktig når du bruker dem.

Advarsler

Personer som opplever problemer med nyrene eller lider av nyresykdom bør være svært forsiktig før du tar fatt på et program for urtemedisin. Tradisjonelle leger er svært skeptiske til naturlige urter som en tonic for noen form for helsetilstand, spesielt nyresykdom, der kroppen er allerede overbelastet og anstreng gjennom prosessen med å fjerne farlig avfall.

Institusjoner som National Kidney Foundation, samt mange andre leger og forskere, hevder at det ikke er vitenskapelig bevis for å støtte mange urter som gunstig. Personer med nyreproblemer må rådføre seg med lege eller ernæringsfysiolog før du bruker naturlige urter.

De opplever ingen nyresykdommer, men bare ønsker å opprettholde nyre helse, kan se på løvetann, kattens klo, rose hofter, tranebær, oker og hawthorne som noen av de viktigste urter antas av naturlig helse utøvere til å bidra til den generelle nyre vitalitet. Det er viktig å huske på at mange av disse er vanndrivende og vil skylle vann fra kroppen, en effekt som de som lider av nyresykdom kan ønske å unngå.

Løvetann

Løvetann er ofte referert til som løvens tann eller blowball. Indianar og arabiske leger har brukt det gjennom historien som en behandling for milt, lever og nyresykdom. Dens primære bruk forblir den samme i dag. Ofte hele anlegget, men mer vanlig bladene og røttene, brukes enten fersk eller tørket i ekstrakter, kapsler og te. Enkelte individer er allergisk mot anlegget, og det vil til føre til magesyke og diaré.

Katteklo

Kattens klo har blitt utnyttet i århundrer som en tonic for nyre helse. Den vokser utelukkende i regnskogen i Amazonas hvor gamle medisinmenn så langt tilbake som inkaene trodde på sine helbredende egenskaper. Det er for tiden blir studert som en mulig behandling for mange sykdommer, inkludert HIV, Alzheimers, leddgikt og kreft. Mens det er noen bevis for at kattens klør stimulerer immunsystemet, en tilsynelatende positivt for de med nyreproblemer, er spesialister bekymret for at en slik stimulering kan faktisk være skadelig for dem som opplever nyre helsespørsmål. I tillegg har urten blitt brukt til både forebygging og abort av svangerskap, så de som ønsker å bli gravide eller som kan bli gravide bør unngå dette treaktig vintre.

Hawthorne

Hawthorne er en spiny busk relatert til rosefamilien. Gamle leger datert til det første århundre f.Kr. ble kjent for å ha brukt det for å forebygge både nyre- og hjerte plager. Disse to spørsmålene går hånd i hånd, som hjertesykdom er nummer én dødsårsaken for de som utvikler nyresykdommer. Både blad og blomsten blir brukt til å lage en flytende ekstrakt med alkohol og vann. I dag er forskerne fokuserer primært på sine fordeler til de med hjertesykdom. Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin sier at det er nok vitenskapelig bevis for å støtte sin fordel i milde former for hjertesykdom, men sitere utilstrekkelige studier som til dens effektivitet med mer alvorlige hjerteproblemer.

Nyrestein

Gullris, tranebær og rose hofter er naturlige urter som brukes i forebygging og behandling av nyrestein. Siden disse steinene er stort sett samlinger av kalkavleiringer, er det antatt at ekstrakter fra disse urter kan bidra til å stoppe utviklingen av steiner ved å minimere opphopning av kalsium i urinveiene. Sitronsaft sies også å være effektiv i behandlingen av nyrestein. Men heller enn å tjene som en avskrekkende for deres dannelse, virker det mer som en smertestillende ved å bidra til å løse opp steinene som de blir vedtatt.