Digidexo.com

Hvor fort Does Ovarian Cancer Spread?

Ifølge Ovarian Cancer National Alliance, er eggstokkreft høyt på listen over kreftdødsfall blant amerikanske kvinner. Den høye dødelighet skyldes delvis det faktum at det er meget vanskelig å diagnostisere i dets tidlige stadier. I de fleste tilfeller, kan det kun påvises ved mikroskopisk undersøkelse. Ved tiden sykdommen har blitt positivt påvist, har alvorlig skade allerede har oppstått i store deler av kroppen. Eggstokkreft celler spre seg svært raskt.

Symptomer på eggstokkreft

Eggstokkreft oppstår i eggstokkene når friske eggstokkene cellene begynner å formere seg unormalt. Dette unormalt produserer svulster i ett eller begge eggstokkene. Dessverre er det ingen betydelige symptomer på sykdommen på dette punktet. Kvalme, tretthet eller fordøyelsesbesvær som vanligvis følger sykdommen er ofte forveksles med andre helsemessige forhold. Etter den tid mer alvorlige symptomer er merkbar, for eksempel bekken og rygg smerter, blødning fra skjeden og smerter under samleie, har kreften allerede spredd seg til andre organer i kroppen og har gjort betydelig skade.

Historie

Eggstokkreft ofte utvikler hos kvinner med en familie historie av sykdommen. En kvinne med en betydelig familiehistorie med brystkreft har også en større sjanse for å utvikle sykdommen. Fedme, alder og dårlig kosthold er andre faktorer som kan bidra til utbruddet av denne motbydelige tilstand. Menopausale kvinner er hovedsakelig i faresonen, men sykdommen kan forekomme i nonmenopausal kvinner også. Fruktbarhet narkotika øker risikoen for eggstokkreft.

Typer Ovarian Cancer

Eggstokkreft består av tre typer, fastsatt av cellene der kreften utvikler:

Epitelial kreft er den vanligste og forekommer vanligvis hos kvinner 40 år og eldre. Ifølge American College of Fødselsleger og Gynekologer, ca 85 til 90 prosent av alle eggstokkreft stammer fra epitelceller. Epitelceller dekke overflaten av eggstokkene.

Germ celle svulster forekommer i ca 5 til 20 prosent av eggstokkreft pasienter. Kjønnsceller er celler i eggstokkene hvorfra eggene utvikles. Kreft utvikler fra disse cellene skjer først og fremst hos barn og ungdom.

En tredje type eggstokkreft kalles sex cord - stromal tumor. Denne typen kreft står for mesteparten av de hormonelt aktive ovarietumorer. Disse svulstene oppstår inne i eggstokkene i bindevev. Sex snor stromal tumor har ofte mer spesifikke symptomer som vaginal blødning og sjeldne menstruasjonen.

Stadier av eggstokkreft

Det er flere stadier av eggstokkreft:

På trinn I, er de kreftceller som befinner seg i en (eller eventuelt begge) eggstokkene. Cellene kan også være plassert på overflaten av eggstokkene eller i fluidet oppnådd fra buken.

Stage II består av celler som har spredt seg fra de berørte eggstokken (eller eggstokkene) til andre vev i bekkenområdet. Livmoren og egglederne kan bli påvirket på dette stadiet.

På trinn III, har unormale celler spredt seg til vev utenfor bekken-området. Kreftcellene kan være plassert i lymfeknutene eller utenfor leveren.

På avansert Stage IV, har kreftceller funnet veien til vev utenfor magen. Leveren, lungene og andre relevante organer er nå berørt.

Vekstrate for eggstokkreft

Selv om eggstokkreft kan spre seg gjennom hele kroppen, det vanligvis forblir i magen og påvirker organer som mage, tarm og lever. Kvinner oppfordres til å bo i harmoni med kroppen sin og har faste gynekolog besøk som ovarietumorer kan utvikle og spre seg svært raskt. Hvis kreften går ukontrollert, er stor skader på kroppens organer og død er overhengende.

Behandling for eggstokkreft

Leger ofte foreskrive kjemoterapi som et forebyggende tiltak for eggstokkreft. Kirurgi er vanligvis anbefales for kvinner med høy risiko. Forebyggende kirurgi, men ikke eliminere all risiko for å utvikle sykdommen. Det har vært mye diskusjon i det siste om muligheten for å avskrekke sykdommen med p-piller. Denne metoden er imidlertid ikke for alle. Kvinner bør være kunnskapsrik av genetiske lidelser i sin familiehistorie, søker genetisk veiledning og fortsette å ha regelmessige kontroller for å bedre sjansene for å avverge sykdom. Behandling etter diagnostisering av eggstokkreft inkluderer kirurgi, cellegift og stråling behandlinger i spesialiserte tilfeller.

Overlevelse av Ovarian kreftpasienter

Ifølge en fersk medisinsk vurdering av American Cancer Society, ca 3 av 4 kvinner med eggstokkreft overleve minst ett år etter diagnose; 46 prosent lever i minst fem år. Hvis kreften oppdages og behandles før den har spredt seg utenfor eggstokken, er det en fem-års overlevelse på 93 prosent. Kvinner under 65 år har en større levealder enn sine eldre kolleger. Pasienter med lav grad av kreft og de som ble behandlet med kjemoterapi har også en større overlevelsesrate. Kvinnen som er diagnostisert med Stage IV eggstokkreft generelt er gitt om en 20 prosent sjanse for å overleve forbi de neste fem årene.