Digidexo.com

Hva er CNS Drugs?

Hva er CNS Drugs?


CNS-legemidler er legemidler som påvirker sentralnervesystemet. Den sentrale nervesystemet omfatter ryggsøylen, hjernestammen, og hjernen. Legemidler som virker på sentralnervesystemet kan variere fra koffein i kaffen til illegale rusmidler som methamphetamines. Det er også mange medikamenter som virker på sentralnervesystemet for å bekjempe mentale tilstander som bipolar depresjon og Alzheimers sykdom.

Koffein

Koffein er den mest vanlige CNS medikament og er lettest tilgjengelig. Koffein virker ved å blokkere adenosinreseptorene i hjernen. Ved å montere inn adenosinreseptorene, nervene utgi flere nevrotransmittere fra presynaptiske nettsteder. I doser under 200 mg, koffein kan øke mental ytelse og minne. Imidlertid doser over 200 mg bare øke nervøsitet, irritabilitet og selv rystelser i det perifere nervesystem.

Meth

Metamfetaminer er en ulovlig CNS rusmiddelet som forårsaker overdreven frigjøring av norepineprhine gjennom hele nervesystemet. Norepineprhine øker følelsen av årvåkenhet og energi og hemmer følelsen av å måtte sove, selv om det ikke redusere det faktiske behovet for søvn. Dessverre er det også svært vanedannende og kan permanent skade nerve reseptorer.

Benzodiazepin

Benzodiazepin er et psykoaktivt stoff som reduserer angst og stress. Valium er et benzodiazepin-avledet beroligende. Benzodiazepin narkotika arbeid ved å øke effekten av GABA-sendere i hjernen, noe som reduserer stress og gjør brukerne føler seg avslappet. Imidlertid er benzodiazepin meget kraftig og har mange bivirkninger. Det kan gjøre en person døsig, forårsake surrealistiske mareritt, og paradoksalt nok gjør dem hyper-aggressive. Over tid vil sedvanlig benzodiazepin misbrukere lider et permanent tap av intelligens og selv mister evnen til å føle visse følelser.

Antipsykotika

Antipsykotika gjelder for en stor familie av dopamin-blokkerende psykoaktive stoffer. Antipsykotika bidra til å holde de store svingninger av følelser som psychotics føler fra å gå for langt. Noen antipsykotika også blokkere serotoninreseptorer, som hjelper avtale med ned svinger på psykose. Imidlertid kan disse stoffene også permanent endre hjernens struktur over tid, med ødeleggende effekter.