Digidexo.com

Hvordan behandle canker sår eller munnsår

Canker sår, eller munnsår, er smertefulle, noncontagious sår som kan vises på tannkjøttet, tungen, ganen, og inne i lepper og kinn. Canker sår kan være hvit eller grå med en rød ramme, og kan vare så lenge som to uker. Ofte gjør de spise, drikke, og selv snakker ubehagelig. Selv om det foreløpig ingen kur for canker sår, er det et par ting du kan gjøre for å lindre ubehag og minimere tilbakekomst.

Bruksanvisning

•  Vær forsiktig når du pusser eller tanntråd tennene. Unngå å tygge på penner eller tannpirkere, og hvis du bruker tannregulering, sørg for at kjeveortoped trimmer ledninger tett. Hvis du bruker proteser eller andre dental apparater, gjør at de passer godt og rengjøres regelmessig. Selv om nøyaktig hva som forårsaker canker sår ikke er kjent, små skader eller irritasjoner i munnen ofte utvikle seg til munnsår.

Pass på hva du spiser. Svært sure matvarer som sitrusfrukter og juice, tomatprodukter, ananas, jordbær og godteri eller frukt snacks som er høy i sitronsyre er vanlige gjerningsmennene. Unngå disse matvarene når du har en canker sår, og hvis du finner ut at de utløse munnsår for deg, minimere forbruket.

Påfør en over-the-counter smertestillende salve som anbesol eller Orajel. Dette er spesielt nyttig når den brukes før du spiser eller pusser tenner.

Lag en hjemme bøte for å hjelpe lindre smerten av en canker sår og fremme helbredelse. Skyll munnen (spytt-ikke svelge!) Med en av følgende løsninger etter børsting: 1/2 ts salt oppløst i 1 kopp lunkent vann 1 ts natron oppløst i 3/4 kopp lunkent vann * 1 ts flytende Benadryl blandet med en spiseskje med Maalox

Vit når du ser din tannlege eller lege. Vedvarende, tilbakevendende munnsår kan være et symptom på en underliggende tilstand som en vitaminmangel. Hvis du opplever munnsår som ikke leges innen 3 uker, som spredning, eller som er smertefulle nok til å forstyrre vanlig å spise og drikke, gi din tannlege eller lege en samtale. Han kan ønske å foreskrive en munn skyll eller salve til å behandle canker sår.

Tips og advarsler

  • Bruk en myk-stritter tannbørste og praktisere god munnhygiene. Hvis du vanligvis bruker et sterkt munnvann, bør du vurdere å fortynne det med litt vann for å unngå irriterende delikat munnen vev. Bedre ennå, skyll med en løsning av en teskje natron oppløst i 1 kopp lunkent vann.
  • Forkjølelsessår er ikke det samme som canker sår. Forkjølelsessår, forårsaket av herpes virus, er smittsom, mens canker sår er det ikke.