Digidexo.com

Hvordan bli kvitt Hulrom

Hvordan bli kvitt Hulrom


Hull i tennene er også kjent som karies eller tannråte. Med dårlig munnhygiene, tynne og hvite klissete filmer, kalt plakk bygge opp på overflaten av tennene våre, som da vil bli næret av bakterier. Som bakterier avsettes på plakk og mates fra sukker og stivelse vi spiser, vil de skape en syre som vil forårsake skade på emaljen, som er den beskyttende dekke av tannen. Ettersom skaden utvikler seg, vil tannen gradvis forfall og snart vil pålegge problemer som tannpine, dårlig ånde, en altfor følsom tann, alvorlige komplikasjoner på de omkringliggende tannkjøttet, og selv tap av tenner. For å beskytte tennene fra hulrom, følg de enkle stegene under.

Bruksanvisning

Hvordan bli kvitt Hulrom

Fjern bort hulrom gjennom fluor behandling. Fluor er et viktig mineral for tennene. Det hjelper å holde emaljen på tennene sterkere og mer beskyttet mot hull i tennene. Fluor hjelper også å reparere skaden på tennene. Hvis du oppdager at hulrom er gradvis forming, vil tidlig fluor behandling bidra til å gjenopprette tilstanden på emaljen. Ta kontakt med tannlege for noen typer fluor gele, flytende løsninger eller skum som er mer potente enn for de over-the-counter tannkrem og munnvann.

Spør tannlegen din for noen restaureringer på erodert delen av tannen. Når en del av tannen din er delvis råtten, kan tannlegen lappe den delen opp med noen fyllinger som vil bidra til å gjenopprette den opprinnelige formen på tannen. Som tannlegen borer av den skadede delen, vil han da erstatte den delen med fyllinger laget av porselen eller kompositt harpiks som er av samme farge som din tann. Etter prosessen, vil tannen bli så god som ny.

Snakk med tannlegen din om å reparere tannråte med kroner. Denne metoden er best hvis tannen er omfattende forfalt og for svak for fyllinger. Denne prosessen innebærer fjerning av forfalt og svekket del av tannen din, som deretter vil bli erstattet med en som dekker jakke eller en cap, også kalt en krone, som består av porselen å ligne utseendet av den opprinnelige tannen. Hetter kan også bestå av porselen som er smeltet sammen med metall eller noen ganger er laget av gull.

En rotfylling er en nyttig metode for tann hulrom tilfeller der det er skade på nerve papirmasse eller roten av tannen. I denne metoden, tannlegen fjerner forfalt parti av tannen sammen med de berørte nerve og vaskulære vev. Den fjernede del blir deretter erstattet med et porselens fylling. I noen tilfeller kan en krone eller hetten plasseres over det reparerte parti av tannen.

Tenk utvinning av tannen din hvis det ikke er verdt å redde. Hvis tannen er dårlig råtten og forårsaker for mye ubehag, kan du like godt spørre tannlegen din til å pakke den ut. Dette er vanligvis nødvendig bare i alvorlige tilfeller. Når du har din tann trukket ut, kan du like godt la tannlegen fylle gapet med et tannimplantat senere - fordi hvis din tillater en ubesatt gap rundt den gjenværende sett med tenner, det er en mulighet for dem til å flytte lenger unna hverandre.

Hint

  • Puss tennene med fluortannkrem minst to ganger om dagen, helst etter måltider. Etter børsting, kan du rengjøre tennene litt mer ved bruk av tanntråd - dette vil hjelpe klare hulrom på sidene av tennene dine som tannbørstehårene ikke kan nå.
  • Besøk tannlegen hele tiden for regelmessige kontroller og rengjorde.
  • Begrens inntaket av sukker og stivelse - dette vil ikke bare til nytte for din tenner, men din generelle helse også.
  • Spør tannlegen din om noen potent munnvann for å kontrollere bakterier i munnen og hindre dannelse av hulrom.
  • Hvis du bruker en bestemt type munnvann og du merker noen uønskede endringer som for eksempel misfarging rundt munnen eller tennene, nummenhet eller sårhet rundt tannkjøttet eller tungen, og altfor følsomme tenner - rapportere disse endringene til tannlegen med en gang.