Digidexo.com

Hva er bivirkningene av prostatakreft kirurgi?

Det er mange menn som true deres liv ved ikke å ha sin prostata fjernes kirurgisk når det blir kreft. Den største bekymringen pasienter har er at de ikke ønsker å risikere bivirkninger av å ha prostatakreft kirurgi. Den beste måten å kurere mange former for prostatakreft er ved å fjerne prostata, og det er viktig å vite hva du kan forvente før du drar inn i kirurgi. Kirurgi vil gi deg et lengre liv, og det er viktig å vite hva kvaliteten på at livet skal være. Noen av disse bivirkningene vil forsvinne etter noen måneder, mens andre kan somle og trenger legehjelp.

Bad

Ifølge Prostate Cancer Foundation, er den primære bivirkning av å ha prostatakirurgi urininkontinens. Urininkontinens kan variere fra urinlekkasje til å miste fullstendig kontroll av blæren. En annen bivirkning er urin dysfunksjon, som er når det er smerter ved vannlating, og dette er forårsaket på grunn av nærhet av prostatakjertelen og blæren. Pasientene kan også lider av tarm dysfunksjon, som er hyppig diaré eller blødninger, på grunn av skaden gjort til endetarmen under operasjonen.

Soverom

Nesten alle menn som har prostata kirurgi vil oppleve erektil dysfunksjon etter operasjonen. Dette er fordi nervene som kontrollerer ereksjon er svært delikat og ligger i nærheten av prostata, og prostata kirurgi forårsaker traumer til disse nervene. The Prostate Cancer Foundation sier også at hvis nervene ble forble intakt under operasjonen, vil de fleste menn opplever betydelig forbedring innen et år. For andre menn det er medisiner, utstyr og kirurgi alternativer for å hjelpe lindre denne bivirkningen.

Psykologisk

Det er psykiske bivirkninger som kommer sammen med prostata kirurgi. Mange menn opplever anfall av depresjon, på grunn av bivirkningene som er involvert med denne operasjonen, og fra å ha kreft.

Smerte

Akkurat som med alle kirurgi, kan det være smerte og blødning etter å ha prostata fjernes. Disse bivirkningene presentere seg snart etter operasjonen, og bør gå bort etter noen uker. Hvis smertene fortsetter å vedvare, bør du kontakte legen din for å fastslå om det er en mer skadelig problem.

Ufruktbarhet

Etter å ha prostata kirurgi er det umulig for menn å forbli fruktbar, fordi sædblærene er fjernet sammen med prostata. Prostata og sædblærene er ansvarlig for utløsninger ved å bære sæden ned urinrøret slik at det kan gå ut av penis. Uten disse to deler av kroppen, kan et menneske ikke lenger befrukte et egg, fordi utløsning er umulig.