Digidexo.com

Årsaker til verkende muskler og ledd

Vanlige årsaker

Muskelsmerter er ofte forbundet med spenning fra overforbruk av muskler i fysisk krevende aktiviteter. Det kan innebære andre omkringliggende deler som sener, leddbånd og vev. Muskelsmerter kan også være forårsaket av andre tilstander som feber, influensa og menstruasjon hos kvinner. Leddsmerter kan være et resultat av mange forhold eller skader. Muskel og leddsmerter kan noen ganger være hyppig eller tilbakevendende; intensiteten kan føre til store ubehag.

Kramper

Personer som lider av kramper kan oppleve spasmer som deres musklene blir hardt eller litt forstørret. Muskelkramper kan oppstå på grunn av mange ulike årsaker, for eksempel altfor hard trening, for mye alkohol, dehydrering, hypertyreose og noen metabolske problemer. Graviditet og nyresvikt kan også utløse muskelkramper. Selv om ikke livstruende, muskelkramper eller spasmer er vanligvis lindres gjennom langsom strekk.

Fibromyalgi

En av de store forholdene forårsaker muskel og leddsmerter er fibromyalgi. Typiske symptomer er omfattende smerter og ømme punkter i muskler og ledd. Det kan også påvirke bløtvev og sener. Fibromyalgi er ofte knyttet til andre forhold som søvnproblemer, hodepine, tretthet, angst og depresjon. Det kan også forekomme sammen med revmatoid artritt eller lupus.

Det er ingen avgjørende rapporter for å fastslå årsaken til denne lidelsen. Studier tyder på at Fibromyalgi er en vanlig lidelse for dem som led store fysiske og følelsesmessige traumer. Dermed påvirker den normale flyten av kroppslige systemer som metabolisme, som fører til kronisk tretthet. Det er ikke en dødelig sykdom skjønt. Antidepressiva er noen ganger foreskrevet og endringer i livsstil er pålagt.

Gikt

Artritt er en annen viktig årsak til leddverk, og er karakterisert ved betente ledd som resulterer i stivhet og begrenset bevegelighet. Det er over hundre typer av denne tilstanden. I motsetning til fibromyalgi, har leddgikt blitt grundig forsket og studert, gi folk flere måter å gjenkjenne og takle sykdommen.

Normalt vil i løpet av artritt, er en bryter eller brusk revet helt ned. Leddene er dekket av brusk, som absorberer trykket under gange eller løping. Hvis brusken blir ødelagt, vil det ikke være støtdempere som pute slagene leddene mottar. Dette skaper intense smerter og hevelse.

Behandling for leddgikt kan være alt fra medisiner til endring i kostholdet, og fra fysioterapi til kirurgi. Joint erstatning surgeries gjør at pasienten til å leve et mer normalt liv uten smerter.