Digidexo.com

Slik Conquer Bipolar Symptomer

Bipolar lidelse er en ødeleggende psykisk sykdom, ikke bare for den personen med sykdommen, men også for hans venner og familie. Diagnostic and Statistical Manual (DSM-IV / TR) definerer spesifikke diagnostiske kriterier, men generelt, er bipolar lidelse definert av wild svinger mellom depresjon og mani. De to ytterpunktene har både psykologiske og fysiologiske symptomer. Bipolar lidelse er en permanent og kronisk sykdom, slik som diabetes. Det kan ikke kureres, men symptomene og deres virkninger kan kontrolleres.

Bruksanvisning

•  Godta din diagnose. Du kan ikke behandle symptomene på en sykdom du ikke tror du har. Utdanne deg selv på sykdommen og kartlegge dine symptomer. Bipolar lidelse vil påvirke individer forskjellig, så lære å kjenne hvordan det påvirker deg.

Ta medisinen uten å lykkes. Dette er den mest avgjørende skritt for å erobre dine symptomer når du har akseptert diagnosen. Arbeid med en terapeut og en lege for å finne den rette blandingen av medisiner for deg. Dette kan ta tid, gjerne flere år, for å få rett, men å få det riktig er avgjørende.

•  Finn en terapeut som har spesialisert seg på bipolar lidelse og jobbe med henne jevnlig. Den ideelle terapeut vil være i stand til å utdanne deg om symptomer og medisiner, samt gi deg med strategier for hvordan man skal håndtere dem. Hun kan også hjelpe deg med å identifisere eller bygge et støttenettverk, og i noen tilfeller bidra til å utdanne din familie så kjære kan bli en del av helbredelsesprosessen.

Få en tidsplan og hold deg til den. Stress forverrer bipolare symptomer. Å ha en daglig rutine og holde en streng tidsplan er en av de beste måtene å forebygge mye stress. Å vite hva du kan forvente og være i stand til å planlegge fremover reduserer mengden av overraskelser i livet ditt og gjør symptomene lettere å kontrollere.

Stol på din støttenettverk. Når du ikke lenger kan stole på ditt eget sinn, må du ha noe å falle tilbake på. Snakk med venner, familie, terapeut og noen andre som du har bygget et tillitsfullt forhold til om dine symptomer. De er der for å hjelpe deg når du ikke lenger kan hjelpe deg, så la dem.

Innse at bipolar lidelse aldri vil gå bort, og du vil alltid føle symptomene til en viss grad. Din jobb er ikke å fjerne symptomene, men å kontrollere og erobre dem.

Tips og advarsler

  • Aldri slutte å ta meds mindre under en legens ordre og tett oppfølging.