Digidexo.com

Migrene Hodepine Symptomer

The National Headache Foundation anslår at nesten 30 millioner amerikanere lider av migrene hvert år. En migrene er en alvorlig hodepine ofte ledsaget av spesifikke symptomer som varierer i grad og frekvens. De triggere for migrene hodepine kan være for mye visuell stimulering, høye lyder, matintoleranse, manglende måltider, hormonelle endringer, stress og andre ukjente årsaker. Migrene rammer kvinner oftere enn menn, og migrene har en tendens til å kjøre i familier.

Visuelle Auras

Auras er visjon endringer som kan følge en migrene, og for noen individer, auraer tyder på at migrene starter. Tunnelsyn, blinde flekker, tåkesyn, bølgete linjer og blinkende flekker er alle indikatorer på en migrene aura. Disse visjon endringer kan starte opp til en time før migrene smerte treff.

Vedvarende hodepine

Personer plaget med migrene opplever intens hodepine som alvorlig begrenser sine daglige aktiviteter. Smerten kan vare bare noen få timer eller fortsette i flere dager. For folk som jevnlig opplever migrene, smertene begynner ofte i det samme området av hodet og stråler utover som migrene utvikler seg. Migrene hodepine har ofte en karakteristisk pounding eller bankende som følger med hodepine.

Kvalme

Føler kvalm er et vanlig migrene hodepine symptom. Graden av kvalme kan direkte korrelerer med mengden av smerte noen opplever. Enkelte personer kan også oppleve brekninger under en migrene. Oppkast kan midlertidig lindre smerte eller press for noen mennesker, men smertene som regel tilbake.

Lys og lydfølsomhet

Ikke bare forekommer lysfølsomhet for mange mennesker opplever migrene, kan det være en trigger for migrene. Under en migrene, noen individer finner at selv vanlige lyder forårsake uutholdelig smerte. Migrenepasienter ofte søker en rolig, mørkt rom til å takle følsomhet og smerte.

Trykk i øyet

Smerter og press bak øynene kan ledsage en migrene hodepine. For mange mennesker, området rett bak øynene er hvor smerten starter. En følelse av press eller pounding i og rundt øynene kan tyde på en migrene begynner, eller følelsen kan vare hele migrene.

Fatigue

Migrenepasienter er ofte sliten og kan føle svakere under et angrep. Enduring den intense smerten som følger med en migrene kan være utmattende, men noen individer opplever tretthet og svakhet i de tidlige stadier av migrene eller rett før et angrep. Enkeltpersoner kan også legge merke prikking eller nummenhet i ekstremiteter.