Digidexo.com

Nevropati Tester og diagnose

Neuropati refererer til hvilken som helst av en gruppe av tilstander som påvirker det perifere eller autonome nervesystemet. Nevropati innebærer motor eller sensoriske nevroner, som påvirker fine og brede motorkontroll eller hvordan en person skiller touch input, eller begge deler. Riktig diagnostisering nevropati kan føre til en løsning som reduserer smerte, eller kan i det minste leder den mer effektivt.

Intervju

Legen din vil først gjennomføre et intervju for å få hva dine symptomer er. De fleste mennesker som opplever nevropati har smerter som stråler gjennom en ekstremitet. Denne smerten kan være i ett område, for eksempel håndleddet, som er felles med carpal tunnel syndrom, eller det kan bli følt i et bredere område. Smerte langs hele venstre ben, for eksempel, kan skyldes en prolaps i ryggen din. Legen må vite hvor lenge symptomene har foregått og hva nivået av smerte har vært. Mens noen mennesker opplever sterke smerter, bare andre beskrive problemet som om muskelen sovnet og er prikking og nummen.

I tillegg vil legen din vurdere din medisinske historie for å finne ut om nevropati er relatert til en annen medisinsk tilstand som diabetes, kreft eller stenose.

Imaging

Imaging tester er en effektiv måte å finne ut hva som skjer med mykt vev i kroppen din. En MR vil bli mest brukt når diagnostisere neuropoathy, selv om en X-ray eller CT-skanning kan også bestilles. MR viser nerve og omkringliggende vev, slik at legen for å se om det er en masse av noe slag presser mot nerven eller om noe er ute av tråd med skjelettet. Svulster, herniations og unormal nerve utvikling blir sett på MR-bilder.

Blood Work

Hvis bildebehandling ikke klart diagnostisere problemet, og legen din kan søke en fullblods workup. Dette er å se etter mangler i B12-vitaminer som er nødvendig for riktig nerve helse. Det er også å søke etter signaler for kreft eller virusinfeksjoner, slik som HIV som kan være skadelige nervene. Legen må også å eliminere mulig forgiftning, multippel sklerose og cerebral parese.

Nervelednings

Hvis legen mistenker langsiktig skade på nerve eller nekrose av nerve, så den neste handlingen er å fastslå omfanget av skaden. En test for nerveledningshastighet (NCV) er gjort for å se hvordan nervene sender impulser. Denne testen er gjort med armene festet til reseptorer mens huden får milde elektriske støt i visse områder. Den reseptorer tid hvor raskt nerve sender et signal. Den NCV testen er etterfulgt av en elektromyografi (EMG) test hvor musklene blir stimulert med en nål (lik de som brukes i akupunktur) for å bestemme hvilke nerver og muskler blir påvirket av nerveskade sende informasjon til motoriske neuroner.

Post-Diagnose

Noen av disse testene er brukt primært for diagnose og andre brukes til å bestemme den faktiske skade. De fleste mennesker får en nøyaktig diagnose fra medisinsk historie og bildebehandling. Hvis du er bekymret for tap av følelse i armer, ben, tarmer eller blære, bør du rådføre deg med legen din umiddelbart. Nerveproblemer vil bare bli verre hvis du ikke avtale med det underliggende problemet og behandle den. Avhengig av diagnosen, kan behandlingen omfatte fjerning av en prolaps, behandling av kreft eller opprettholde riktige insulinnivåer for diabetikere.