Digidexo.com

Kloramfenikol Plate Forberedelse

Kloramfenikol Plate Forberedelse


Kloramfenikol er et bredspektret antibiotikum som dreper bakterie mikrober ved å forstyrre deres evne til å gjenskape. Dette antibiotika ble utviklet i første omgang å bekjempe infeksjoner hos mennesker, men ifølge Drug.com, det er kun brukt nå, som i denne publikasjonen, som en siste utvei når andre legemidler ikke fungerer på grunn av alvorlige bivirkninger som aplastisk anemi, hypoplastisk anemi, trombocytopeni og granulocytopeni.

Kloramfenikol er nyttig i et forskningslaboratorium for molekylærbiologi eksperimenter. Når kloramfenikol fremstilles på en plate, kan den brukes for å påvise bakteriekonsentrasjonen eller for å isolere spesifikke bakteriestammer for ytterligere eksperimenter.

Bruksanvisning

•  Sett på et par av latex eller nitrilhansker å forberede LB buljong. LB buljong er en vanlig forkortelse for lysogeni buljong, eller Luria kjøttkraft, og det er så brukt som en vekstmedier for dyrking av bakterier. Det kan lages fra grunnen av i laboratoriet, eller for å spare tid det kan kjøpes fra noen molekylærbiologi lager leverandør.

Legg et ark med veiing papir på skalaen. Trykke på nullstillingsknappen på skalaen slik at vekten på papiret ikke er inkludert i den endelige vekten. Tilsette små mengder av trypton om gangen, inntil man når 10 g. Brett deretter veie papiret i to med trypton i sentrum. Plukk opp veie papir og bruke nøye brettet papir som en trakt for å legge til trypton til 2 liter kolbe. Følge denne fremgangsmåten å veie 5 g gjærekstrakt, 10 g NaCl og 15 g agar.

Slipp oppsikt bar i flaska og sentrere kolbe på den magnetiske oppsikt plate. Legg nok destillert vann for å få løsningen opp til 1 liter.

Vri oppstuss plate på, og se oppsikt bar. Platen bør settes på riktig hastighet for å tillate rørepinne til å flytte på et moderat tempo uten å bli sittende fast på sidene av kolben. Juster innstillingene om nødvendig. Tillat løsningen å sitte på platen inntil alle reagensene er oppløst.

Slå av oppstuss plate, og strekke en 3-tommers square stykke Parafilm over toppen av flasken, for å dekke og beskytte kolben fra eventuelle forurensninger eller søl. Deretter dekker Parafilm med et stykke aluminiumfolie, og legge til en del av merke autoklav tape på toppen av folien.

6. Plasser løsningen i en autoklav på væskesyklus i 20 minutter ved 15 psi for å sterilisere den.

•  Fjern flasken fra autoklaven. Det vil være veldig varmt. Tillat løsningen å avkjøles til rundt 55 grader celsius, ved å la den stå ved værelsestemperatur, eller ved å plassere kolben i en 65-grader celsius vannbad.

Spray og tørk ned arbeidsflaten med 95 prosent etanol for å hindre forurensning. Det er også en god idé å endre dine hansker før du håndterer platene.

Marker side og lokket på hver plate med vertikale blå bånd med tusjpenn. Dette indikerer platene inneholder LB buljong og kloramfenikol.

Legg nok kloramfenikol antibiotika til løsningen slik at konsentrasjonen når ønsket beløp, avhengig av bakterier du skal jobbe med. En vanlig sluttkonsentrasjon er 100ug / ml. For denne konsentrasjonen, legge 1mL kloramfenikol lager (på 25mg / ml). Virvle kolbe i en sirkulær bevegelse, eller legg den tilbake på magnet oppstuss plate i 1 til 2 minutter for å sørge for at det er godt blandet.

Tørk munningen av flasken med etanol, og deretter helle løsningen i platene, inntil de er fylt halvveis med oppløsningen. La platene stivne, dekke hver tallerken med et lokk, og lagre dem opp-ned på 4-grad celsius for å hindre dem fra å tørke ut.

Tips og advarsler

  • Lagre posen platene komme inn og bruke den til å lagre dem i når du er ferdig.