Digidexo.com

Hvordan velge en Over-the-Counter Allergi medisin?

Hvordan velge en Over-the-Counter Allergi medisin?


Allergi symptomer som kløende og rennende øyne, tett nese, rennende nese og nysing kan bli løst av over-the-telleren allergi medisiner. Det finnes en rekke av allergi medisiner tilgjengelig uten resept. De omfatter Zyrtec, Allegra, Benadryl og Claritin - for å nevne noen. På grunn av de mange valg tilgjengelig, kan velge den rette være overveldende for noen. Den gode nyheten er at de alle har en tendens til å være effektive, men varierer i dosering, bivirkninger og interaksjoner.

Bruksanvisning

•  Bestem din allergi type. Du opplever allergisymptomer hele året eller til forskjellige tider av året gjør? Hvis du avtale med symptomer året rundt, har du flerårig allergier. Hvis du bare merke allergisymptomer i løpet av våren eller høsten, har du sesongmessige allergier. Zyrtec - merkenavn for cetirizine-- er effektiv ved behandling av både sesongmessige og flerårig allergier. Mens Allegra (feksofenadin) og Claritin (loratadin) er mest effektive for behandling av sesongmessige allergier.

•  Vurder bivirkninger. Noen allergi medisiner tendens til å føre til flere uønskede bivirkninger enn andre. Benadryl (difenhydramin), Dimetapp (bromfeniramin), og Chlor-Trimeton (chlorpheniramine) vil gjøre deg døsig og bør unngås hvis du trenger å kjøre bil eller bruke maskiner. Disse legemidlene kan også gjøre det vanskelig for deg å være oppmerksom dersom du trenger å jobbe eller gå på skole. På den annen side, claritin, Zyrtec, og Allegra er mindre sederende, noe som gjør dem mer attraktive for brukere.

Tenk utbruddet av symptomlindring og doseringsintervall. Benadryl, Dimetapp og Chlortrimeton må tas 3 til 4 ganger om dagen hver 4 til 6 timer. Claritin, Zyrtec og Allegra bare å gis en gang om dagen. Allegra og Zyrtec kan også tas to ganger om dagen ved 12 timers intervaller. Zyrtec begynner å lindre symptomene dine så fort som 15 til 30 minutter, mens de andre tar 1-3 timer å sparke i. Med difenhydramin, bromfeniramin og chlorpheniramine du kan forvente lettelse for 4 til 7 timer. Claritin, Zyrtec og Allegra tilbudet symptomlindring for 12

til 24 timer.

Velg et antihistamin med en decongestant hvis du har et overskudd av nesetetthet. Mange over-the-counter antihistaminer har en kombinasjon versjon som inneholder slimhinneavsvellende, pseudoefedrin. Disse produktene er vanligvis holdes bak disken på apoteket. For å kjøpe, må du presentere din ID til apotekansatte og være minst 18 år gammel.

Tips og advarsler

  • Velg en annen antihistamin hvis man ikke klarer å fungere for deg. Ikke alle antihistamin vil fungere for alle. Fortsette å prøve til du finner en som fungerer. Rådfør deg med lege eller apotek for mer hjelp eller veiledning i å velge den beste antihistamin.
  • Hvis du tar andre medisiner, kontakt lege eller apotek om mulige interaksjoner med over-the-counter antihistaminer. Ta Allegra med bare vann. Fruktjuicer redusere dens effektivitet. Ikke drikk alkohol med noen av antihistaminer.