Digidexo.com

Guarana Seed Extract bruksområder

Guarana Seed Extract bruksområder


Guaraná kjerneekstrakt er en vanlig ingrediens i mange energidrikker og vekttap te. Den har en lang historie med bruk i Amazonas for behandling av flere forhold. Guarana er en relativt sikker kilde til energi, fordi dens energigivende evne kommer fra koffein.

Origin

Guarana er en eviggrønn klatreplante som vokser i den brasilianske regnskogen i nedre Tapajós og lavere Madeira regioner av Amazon. Frukten ser mye som en menneskelig øye når moden. Den overliggende rød hud og intern frukt deler vidåpne når moden, avslører den svarte frø i midten. Denne funksjonen er hva fødte den lokale myte at guarana faktisk kommer fra bakken der en ung gutt ble drept.

Fordeler

Komplementær helse utøvere tror at guarana frø kan bidra til å øke atletisk ytelse, lindre trøtthet, og oppmuntre vekttap hos overvektige mennesker. I Brasil er Guaraná brukes sammen med flere andre urter for et afrodisiakum. Mens forskerne ikke har gjennomført forsøk for å studere denne bruken, den generelle befolkningen i Brasil mener det fungerer.

Tradisjonelle bruksområder

Folk i Amazonas har tradisjonelt brukt guarana frø som både en drink og en medisin. Medisinsk, er Guaraná brukes til behandling av diaré og artritt, så vel som til behandling av tretthet og redusere sult. Guarana er også brukt for å behandle hodepine som stammer fra menstruasjon og en overflod av alkohol.

Dosering

Ifølge Dr. Alan Gaby, co-forfatter av "The Natural Pharmacy," Guaraná te er utarbeidet ved å legge ¼ til ½ teskje knuste frø til 1 kopp kokende vann. Vannet bør kokes i ti minutter før du drikker. Det kan tas opp til tre ganger om dagen for maksimalt utbytte. Denne te kan være gunstig for både energi og vekttap. Dr. Gaby sier at koffein er kjent for å stimulere nervesystemet, og øke metabolic rate.

Guaraná kan også bli funnet i supplerende piller. Den vanlige doseringen for Guaraná kosttilskudd er 1200 milligram per dag.

Andre kilder til Guaraná inkluderer energidrikker som SoBe og Brawls, samt prepackaged urtete.

Bivirkninger

Den medisinske samfunnet har uttrykt en viss bekymring over bruken av Guaraná seed extract, fordi inntak av for mye koffein kan forby mengden og kvaliteten på søvn hver natt. Forbruket av energidrikker og piller har vokst enormt de siste årene, noe som har forlatt mye av befolkningen sliten, minkende effektivitet på skolen og på arbeidsplassen.

Andre bivirkninger som er felles for Guaraná skjelver, søvnløshet, angst, hjertebank og hyppig vannlating.

Guaraná bør ikke brukes av gravide eller ammende kvinner.