Digidexo.com

Gjær dietter

Tilhengere av gjær-free dietter si overdreven gjær vekst i kroppen negativt påvirker helse, forårsaker hodepine og kronisk tretthet. En gjær-fri diett kan også være foreskrevet for å behandle bestemte medisinske tilstander som autisme, gjentatt gjær infeksjon eller å hjelpe med vekt-tap innsats.

Gjær-Free Diet Theory

Hovedideen bak en gjær-fri diett er å eliminere matvarer som vil resultere i utvikling og oppbevaring av naturlige gjær. Gjær er mikroorganismer som kan utvikle og trives i kroppen gitt de rette forholdene. Mens noen gjærveksten er det normale, kan tilstedeværelsen av gjær i overskuddsmengder forårsaker tarminfeksjoner, blant andre lidelser.

Gjær kosthold regler

En gjær dietten fungerer ved å fjerne de viktigste mat kilder til disse skapningene, som resulterer i deres sultedøden. Mens på en gjær diett, bør matinntaket består av følgende naturlige typer mat: leafy grønne grønnsaker, frukt, magert kjøtt, sjømat, nøtter, frø og sunne oljer. Stikker til en mest naturlig kosthold er den mest effektive måten å kvitte kroppen for gjær.

Matvarer for å unngå

Gjær strømmer ut av mel og hele korn, så du bør prøve å begrense forbruket av brød, frokostblandinger, pasta, og relaterte elementer mens du er på en gjær-fri diett. I tillegg kan sukker føre til gjær til å reprodusere, så du vil ønske å strengt eliminere forbruket av sukkerholdige matvarer. Andre matvarer som kan tillate gjær å trives inkludere sopp, oster (og de fleste meieri) og noe mat som inneholder eddik.

Fordeler

Bortsett fra å hjelpe til å kurere konkrete lidelser som gjær infeksjon og tarminfeksjon, har noen brukt en gjær-fri diett for å dempe symptomene på autisme. Ifølge forskning av William Shaw, Ph.D., er autisme knyttet til gjær forbruk. Han konkluderer med at en gjær-fri diett kan bidra til å dempe symptomene på autistiske barn. Andre påståtte fordeler ved å følge en gjær-fri diett inkluderer forbedret fordøyelse (som gjær i fordøyelseskanalen vil bli fjernet), sammen med mild vekttap.

Betraktninger

Strengt etter en gjær-fri diett er mest vanskelig når spise ute. Før du bestiller noe i en restaurant, sørg for å konsultere både restauranten ernærings guide og snakke med en medarbeider for å sikre at den ikke inneholder noen elementer som kan utilsiktet kompromittere din gjær-fri diett. Selv etter en gjær-fri diett er vanskelig, hvis du har vært plaget av uforklarlige fordøyelses sykdommer, kan en gjær-fri diett kan være svaret.