Digidexo.com

Hjemmelaget Dry Eye Relief

Tørre øyne er vanlig, særlig for personer over 40, i henhold til de Mayo Clinic. Tårer er viktig for å holde øynene fuktige og komfortable, beskytte mot fremmede stoffer, og for å opprettholde klar visjon. Noen mennesker ikke produserer nok tårer til å holde øynene komfortable, og andre utvikler tørre øyne på grunn av miljøfaktorer eller personlige atferd.

Fuktighet

Holde miljø luften fuktig og kroppen hydrert vil hjelpe lindre tørre øyne. Bruk en luftfukter når hjemmet ditt er tørt, og drikk rikelig med vann og andre ikke-koffeinholdige, alkoholfrie væske i løpet av dagen. Drikke væske er spesielt viktig når du tilbringer mange timer i et klimakontrollert arbeidsplass, som både klimaanlegg og oppvarming systemer har en tendens til å tørke ut luften.

Visual Konsentrasjon

Når du jobber eller spiller på en datamaskin, ta hyppige pauser, minst fem minutter hver time. Folk har en tendens til å ikke blinke nok når stirrer på en dataskjerm, ifølge Mayo Clinic, og dette fører til økt tåre fordampning. Du kan også hvile øynene dine ved å stenge dem i flere sekunder og ved forsettlig blinker når du husker det. Blinker ikke nok også er vanlig når du kjører eller leser.

Miljø

En annen tørre øyne rette innebærer bor ute av vind og tørt vær, og situasjoner som involverer blåser støv eller skitt. Bruk solbriller når du er i slike forhold for å redusere øye eksponering for vind og støv.
Sigarettrøyk er en annen miljøfaktor som kan føre til tørre øyne.
I tillegg vil du ønsker å unngå å ha luft blåser i ansiktet fra fans i huset ditt eller ventiler i bilen din.

Kontaktlinser

Slitasje kontaktlinser for færre timer, da de kan forårsake og forverre tørre øyne. Du må kanskje slutte å bruke kontaktlinser på jobb eller når du er på en datamaskin i flere timer.

Medisiner for å unngå

Visse medisiner kan føre til tørre øyne. Diuretika og angiotensin-konvertering enzym (ACE) hemmere som brukes til å behandle høyt blodtrykk kan føre til tørre øyne, så du kan spørre din lege om å prøve en annen blodtrykksmedisin. Antihistaminer og decongestants har også tørking effekter, som gjør søvn hjelpemidler, p-piller, og isotretinoin foreskrevet for å behandle akne.

Kosttilskudd

Gamma-linolenic acid (GLA) kosttilskudd kan bidra til å avlaste tørre øyne, ifølge University of Maryland Medical Center. GLA er en essensiell omega-6 fettsyrer i hovedsak funnet i plantebaserte oljer, og du kan ta GLA kosttilskudd opprettet fra nattlysolje, solbær frø eller borage frø. UMMC anbefaler å ta GLA kosttilskudd som er sertifisert økologisk, pakket i lys-resistente containere og nedkjølt.