Digidexo.com

Diett for en baby på seks måneder

Diett for en baby på seks måneder


De fleste babyer kan - og vise uttrykke interesse for - å spise fast føde ved 6 måneders alder. Noen starter senere, og andre kan ved 4 måneder, American Academy of Pediatrics (AAP) råder. Men, på dette stadiet av utviklingen, maten skal leveres i en myk, semi-flytende form og i tillegg til, ikke som en erstatning for morsmelk eller morsmelkerstatning. Hver ny type mat bør innføres gradvis, og foreldre bør sjekke med barneleger for å sikre sine babyer 'voksende energi og spesielle ernæringsbehov (f.eks jern og protein) blir oppfylt.

Beredskap Signaler

Sørg for at barnet er fysisk klar til å spise, ikke bare drikke. Hun bør være i stand til å sitte oppreist og holde hans / hennes hode fullt oppreist uten hjelp. Barnet skal også ha mistet tungen-thrust refleks - å bruke tungen til å presse maten ut av munnen hennes (en choke-forebygging flytte). Til slutt, bør hun viser interesse for mat ved å stirre og gripe tak i det når andre spiser, råder Barne Health nettsted.

Starting Out

Start med å blande små mengder jern-forsterkede spedbarn ris frokostblanding med større mengder morsmelk eller morsmelkerstatning fordi babyer har tømt det meste av jernlagre de ble født med av denne fasen, regjeringen i Alberta (Canada) Helse og Velvære sier. Matens konsistens er også viktige. Måltidene - 02:59 små til dag, først, ledsaget av rikelig med flaske eller ammer - bør være fint most, ikke tykk, for å gjøre det lettere for barnet å svelge og fordøye.

Typer mat

(Nesten) alt går, så gjerne velge mye mellom store matvaregrupper, men unngå fett. Så lenge det er den riktige teksturen, kan mottakelige 6-måneders-åringer fordøye de fleste matvarer lett. Velg fra korn, frukt, grønnsaker og rødt kjøtt. The Parent webområde inneholder en lang liste over "super mat" for babyer, foreslått av foreldre forfatter Annabel Karmel.

Matvarer for å unngå

Ikke mate babyen egg (spesielt hvite), kumelk eller fisk før etter første bursdag for å unngå allergiske reaksjoner. The Kid Health nettsted tyder på at du også holde tilbake fisk, sjømat og nøtter, inkludert peanøttsmør Til en alder av 2 eller 3, men AAP sier fisk kan bli matet av seks måneder hvis det er godt tolerert. Vanlige allergiske reaksjoner er utslett, oppblåsthet, alvorlig tarmgass, diaré og irritabilitet etter måltider. Oppsøke lege umiddelbart hvis barnet utvikler problemer med å puste etter å ha spist.

Syren i sitrus frukt, inkludert juice, kan utløse smertefulle bleie utslett. Også unngå honning, som kan inneholde en form for botulisme til hvilket de er svært utsatt til fylte 1.

Andre forholdsregler

Hvis du mater babyen din hjemmelaget mat, ikke tjener nylagde rødbeter, grønne grønnsaker, spinat og neper, som har nitrater som kan utløse anemi. Jarred varianter er trygge, selv om, sier Kid helse nettsted. Ikke mat direkte fra glasset; helle maten i en bolle for å hindre bakterier fra babyens munn forurenser noen uspist porsjoner. For å lagre fersk mat du har forberedt, fryse heller enn hermetisering det. Det er best å kaste noen krukker med mat værende noen dager etter at de har blitt åpnet for å forhindre svinn. Og aldri tilsett salt, sukker eller krydder til babymat. Salt kan skade en baby nyrer.