Digidexo.com

Risiko for Organic Baby Food

Risiko for Organic Baby Food


De siste årene har folk blitt mer opptatt av plantevernmidler, gjødsel, hormoner, konserveringsmidler og andre kjemikalier i maten deres. Følgelig har trenden vært å flytte til økologisk mat som er sertifisert til å være fri for sprøytemidler, konserveringsmidler og andre kjemikalier. Likeledes, foreldre ønsker å gi sine barn den sikreste og mest næringsrik mat tilgjengelig, noe som fører mange til å kjøpe babymat merket som "organisk". Ifølge US Food and Drug Administration (FDA), barnemat som ikke har mye syreinnhold og har ingen konserveringsmidler kan plassere barnet i fare for matforgiftning forårsaket av bakteriell forurensning.

Patogener

Mange jord patogener kan dukke opp i maten, særlig de som oppstår i naturlig gjødsel som gjødsel. Økologiske bønder rundt om i verden bruker ofte husdyrgjødsel som en naturlig gjødsel. Men med mindre gjødsel komposteres riktig, kan farlige bakterier formere seg og finne sin vei inn mat. En studie ved University of Minnesota analysert konvensjonelle, sertifiserte og ikke-sertifiserte økologiske bønder. Ifølge Minnesota Institutt for bærekraftig landbruk, fant det at dyrkere som brukte gjødsel eller annen naturlig kompost gjødsel som ikke hadde blitt lagret i minst ett år produserte grønnsaker med koliforme bakterier nivåer 19 ganger høyere enn grønnsaker som ble behandlet med lengre aldrende materiale. Følgelig, økologisk mat er mer sannsynlig enn konvensjonelt dyrket mat å være forurenset med bakterier og muggsoppgifter. E. coli, Shigella og Salmonella representerer den største helserisikoen. Økologiske produsenter som er sertifisert av US Department of Agriculture (USDA) må bruke skikkelig kompostert gjødsel, men usertifiserte dyrkere er ikke bundet av forskriften. Det er ingen lov som forbyr bruk av uncomposted gjødsel i USA USDA godkjenner økologiske selene for matvarer som oppfyller minimums organisk ingrediens mengder, men gjør ikke noen påstand om at økologisk mat er mer næringsrik eller sikrere enn ikke-økologisk mat.

Botulisme

Det har også vært rapportert tilfeller av botulisme forurensning i økologisk barnemat. Ifølge Mayo Clinic, oppstår spedbarn botulisme når en baby forbruker Clostridium botulinum bakteriesporer i mat. Sporene vokser i tarmen, der de slipper en kraftig gift. Botulisme kan være dødelig, spesielt for spedbarn; det er ca 100 tilfeller av botulisme rapportert i USA hvert år, med 72 prosent av disse tilfellene som er rapportert som spedbarn botulisme, ifølge feil diagnose. Ifølge FDA, det nylig advarte publikum om enkelte produkter, for eksempel jordas Best Apple Barley Peach babymat, på grunn av en mulig risiko for botulisme forurensning. Plum Organics husket noe av sin Select Batch av Apple og gulrot Portable Pouches fordi syrenivået i produktene ikke oppfyller FDA retningslinjene, noe som øker risikoen for botulisme forurensning. Mer enn 4000 tilfeller av babymat, hver med 24 krukker, og mer enn 38.000 forskjellige pakker ble tilbakekalt, og produksjonen ble suspendert i påvente av en etterforskning, ifølge FDA. Clostridium botulinum bakterien er svært hardfør og kan overleve matlaging, med mindre maten er tilberedt i 10 minutter ved mer enn 176 grader Fahrenheit, som nevnt av University of Florida, IFAS Extension nettside. Den mest effektive måten å gardere seg mot en potensielt dødelig botulisme forurensning er å bruke konserveringsmidler og sanitære matlaging praksis.

Nitrater og Bakterier Forurensning

Hjemmelaget babymat laget med økologisk dyrkede grønnsaker og frukt er et alternativ til å kjøpe ferdige økologisk mat. Så lenge maten er tilberedt på en hygienisk måte ved å vaske den grundig før tilberedning, kokt på riktig temperatur, og deretter lagret på riktig måte etterpå, hjemmelaget barnemat skal være trygg fra bakteriell forurensning. The University of Maine Cooperative Extension sier foreldre bør ikke mate sine babyens hjemmelaget mat laget med rødbeter, gulrøtter, spinat, grønne grønnsaker eller neper, da det er fare for en høy konsentrasjon av nitrat i disse grønnsakene. Nitrater samhandle med jern i blodet og kan føre til anemi. Kommersielt forberedt barnemat, enten organisk eller uorganisk, er testet for nitrat nivåer i henhold til FDA krav. Følgelig kan et kommersielt produkt være tryggere.