Digidexo.com

Stafylokokker Sykdommer

I dette øyeblikk, har du kanskje en type bakterie som heter Staphylococcus bakterier på huden eller i nesen akkurat nå. Den gode nyheten er at mesteparten av tiden denne bakterien forårsaker liten eller ingen problemer. Den dårlige nyheten er at noen ganger de gjør, og det kan føre til en ganske dårlig infeksjon som vanligvis oppstår hos personer med allerede nedsatt immunforsvar. Dette er mest kjent som en staph infeksjon, og er ansvarlig for en rekke ulike sykdommer og tilstander.

MRSA-infeksjoner

En av de mest vanskelige å behandle infeksjoner er methicillin-resistent Staphylococcus aureus --- eller --- MRSA-infeksjoner. Denne typen infeksjon ikke svare på selv de sterkere former for penicillin, som krever behandling med sterke antibiotika. Som vanlig stamme av staph bakterier, kan du ha MRSA på huden din og ikke være syk, men hvis det kommer inn i kroppen gjennom et sår, kan det føre til en svært alvorlig infeksjon.

Hudinfeksjoner

En hud-infeksjon er en betennelse i huden, og kan være forårsaket av bakterier, sopp og virus. Det er mange hudinfeksjoner forårsaket av staph bakterier, koker den vanligste vesen. Brennkopper er en annen staph infeksjon, som er en smittsom, smertefull utslett mest sett i små barn og spedbarn. Cellulitt er en type infeksjon som fører til at huden til å hovne opp og blir røde, som vanligvis oppstår i nedre ekstremiteter av eldre mennesker.

Osteomyelitt

Betennelse av benet kalles osteomyelitt, og er vanligvis forårsaket av en infeksjon staph. Det er en mindre vanlig infeksjon, imidlertid, og vanligvis skjer bare i de eldre eller små barn. Infeksjon av bein i ryggraden kalles ryggvirvel osteomyelitt, og forekommer vanligvis hos personer over 50 år symptomer inkluderer skjelettsmerter, feber og frysninger, og kan effektivt behandles gjennom bruk av antibiotika, smertestillende medikamenter og ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig å fjerne den infiserte benet.

Sepsis

Sepsis er en livstruende infeksjon i blodet, oftest sett hos personer med nedsatt immunforsvar. Det er forårsaket av skitne nåler eller bakterier som har spredt seg fra smitte av et annet organ. Symptomene inkluderer feber, lem hevelse og muskelsmerter. De vanligste årsakene til sepsis er bakterielle infeksjoner i hud, bein og abdominal organer, og kan behandles med antibiotika, oksygenbehandling og hjerteovervåkning.

Toksisk sjokksyndrom

En annen livstruende infeksjon blodet, er toksisk sjokk syndrom forårsaket av bakterier som normalt er tilstede på huden, i nesen og munnen, og i vagina. Det utvikles vanligvis raskt og plutselig, med slike symptomer som feber, tretthet og magesmerter, og disse kan forverre som tilstanden forblir ubehandlet. Behandling for toksisk sjokksyndrom er svært lik sepsis, og inkluderer antibiotika, Kortikosteroider og mulig kirurgi for å fjerne infiserte vev.

Lungebetennelse

En overraskende tillegg til listen over staph infeksjon forårsaket sykdommer er lungebetennelse. Lungebetennelse er en betennelse i de små luft passasjer i lungene, og kommer i tre typer --- virus, bakterier og sopp. Vanlige symptomer er feber, hoste og pustevansker. Behandlingen avhenger av årsaken, men vanligvis innebærer rikelig med hvile og væske, med ulike typer hostedempende midler og antibiotika for å lindre symptomene og sparke infeksjonen.