Digidexo.com

Behandling for gulsott i spedbarn

Når du har en ny baby, er det lett å bli skremt om potensielle helseproblemer. Gulsott er en vanlig foreteelse hos spedbarn. Det gjør vanligvis ikke utgjøre en alvorlig trussel mot helse hos friske babyer, og behandlingen er effektiv og moderat trygt.

Identifikasjon

Gulsott er forårsaket av akkumulering av overskudd av bilirubin i kroppen. Bilirubin forekommer naturlig når gamle røde blodceller blir brutt ned. Den er ført gjennom leveren og skilt ut i tarmene.

Årsaker

Hos spedbarn, er blodceller alder og brytes ned raskere enn hos voksne. Et spedbarn leveren er noen ganger ikke modne nok til å håndtere den overskytende bilirubin kroppen sin skaper under denne prosessen.

Symptomer

Det viktigste symptomet på gulsott er en gulfarging av hud og det hvite i øynene som begynner på babyens hode og beveger seg ned mot føttene.

Behandling i milde tilfeller

I tilfeller der bilirubin er bare litt forhøyet, ofte ingen medisinsk behandling er gitt. I stedet blir hyppigere feedings av morsmelk eller morsmelkerstatning anbefales.

Behandling i moderate tilfeller

Hvis en baby bilirubin nivået er veldig høyt eller klatre svært raskt, er lysbehandling brukes for treatment.The barnet er plassert under spesialiserte farget lys for én til to dager.

Behandling i ekstreme tilfeller

Hvis et spedbarn bilirubin nivåene er ekstremt høy, og er ikke brakt ned av lysbehandling, kan en utveksling blodoverføring være nødvendig.