Digidexo.com

Hvordan å lære om Asbest og lungekreft

Hvordan å lære om Asbest og lungekreft


Unormale celler som reproduserer ukontrollert i lungene blir lungekreft. Hva som forårsaker disse cellene til å bli uvanlig er eksponering for kreftfremkallende, slik som asbest. Asbest er en kombinasjon av mineraler som skader det menneskelige legeme når det inhaleres. I tillegg til å forårsake lungekreft, kan asbest også skape kroniske infeksjoner i lungene. Den beste måten å beskytte deg selv fra asbest er å lære mer om hva det er og hvordan du kan redusere risikoen for eksponering.

Bruksanvisning

•  Vit når du tukle med produkter som inneholder asbest, er ørsmå partikler frigjøres i luften. Disse partiklene kan da sette seg fast i lungene i lange perioder.

Innse at når asbest partikler forblir i lungene, kan de forårsake betennelse og arrdannelse av lungevev. Dette kan skape unormale celler, som kan slå kreft over tid.

Lær om hvordan du blir utsatt for asbest. Asbest er et naturlig produkt som kan finnes i luft, vann og jord.

Vær oppmerksom på de med høyest risiko for asbest eksponering er de som møter det på jobb. Dette inkluderer de som jobber i bygg og anlegg, skipsbygging, asbest gruvedrift og i produksjon av asbest tekstiler.

Spør legen din om hvilke faktorer som påvirker risikoen. Du kan finne din risikonivået kan bestemmes av mengden, størrelse, form og kilden til asbest du er utsatt for.

6. Ta en aktiv rolle i å redusere trusselen om asbest på helsen din. Du kan snakke med veileder om muligheten for å teste din arbeidsplass for tilstedeværelsen av asbest og kommer opp med forebyggende tiltak, for eksempel obligatoriske ansiktsmasker, for å redusere risikoen.

Tips og advarsler

  • \