Digidexo.com

Om Splinters

Hvis du noen gang har kjørt hånden over en gammel veranda rekkverk, er sjansene du fått deg en splint. Splinter er små fragmenter av materiale som blir avleiret under huden. Og for slike små biter av materiale, kan de forårsake mye skade. Hvis splinter ikke blir fjernet på riktig måte, kan de bli infisert og må fjernes kirurgisk.

Typer

Selv trefliser er mest vanlig, plast, metall eller glass fragmenter av materiale som blir innebygd under huden kan være splinter. Splinter kan enten være helt innebygd i huden, eller delvis innebygd. Delvis innebygde splinter er lettere å fjerne fordi det er et merke av materiale venstre over skins overflate som kan gripes for fjerning. Fullstendig innebygde splinter, også kalt dype splinter, ofte krever et snitt i huden til å bli gjort av en lege slik at splinten kan fjernes helt.

Geografi

Splinter finnes oftest på håndflatene og på fotsålene. Dette er fordi disse kroppsdeler som vanligvis kommer i direkte kontakt med materialer som forårsaker splinter. Når en hånd eller fot gnir mot overflaten av et stykke tre, for eksempel, kan et lite fragment brekke av og bli fanget under huden.

Betraktninger

Hvis du arbeider med eller rundt materialer som kan forårsake splinter eller kjøper nye treprodukter, vurdere å ta forholdsregler. Iført dekker på føttene til enhver tid kan bidra til å hindre splinter. Folk som går rundt barbeint er mer utsatt for splinter. Knust glass, tre fragmenter, kan skår av metall eller små biter av plast trenge en ubeskyttet fot. Bruk av personlig verneutstyr når du arbeider med tre, plast, metall eller glass kan også bidra til å hindre splinter. Snekkere bruker en splint vakt, for eksempel for å beskytte sin pekefinger fra å bli splintret. Hvis du planlegger å kjøpe en treterrasse, picnic bord eller lekesett for hagen din, velger elementer laget med nord hvit seder kan bidra til å redusere splinter. Ifølge Barrett Brown i 2003 i en New York Times artikkel, er hvit sedertre naturlig splinter gratis

Advarsel

Splinter er dekket med bakterier og bakterier, så hvis de ikke er fjernet på riktig måte eller helt en infeksjon kan forekomme. Mens noen splinter vil arbeide seg ut på egen hånd, de som blir smittet må fjernes umiddelbart. Hvis huden rundt en splint blir varm, rød eller hvis området av splint oppføring oser med væske, sjansene er splinten er infisert og medisinsk behandling er nødvendig.

Forebygging / løsning

Løsningen for splinter er fjerning. Vask området rundt splinten med varmt og såpevann. Når en splint er delvis innebygd, kan steriliserte pinsett brukes til å ta tak i fragment som stikker ut huden og ved å trekke splinten ut gjennom inngangspunkt. Å sterilisere pinsett, til den blir lys rød varme nedre halvdel med en lighter. La dem avkjøles før du bruker. Fullstendig innebygde splinter må ofte fjernes kirurgisk av en lege som kan bruke en nål til å forsiktig grave ut splint eller en skalpell å skjære huden og løfte ut splinten.