Digidexo.com

Egenskaper av grapefruktkjerneekstrakt

Egenskaper av grapefruktkjerneekstrakt


Egenskapene grapefruktkjerne er anti-sopp, antibakteriell og antiviral. GSE ekstrakt er så allsidig som også brukes i mat og kosmetikk, fra hudpleie til dyrehelse og overflate rengjøring. Det er ansett som miljømessig trygg, ikke-toksisk og biologisk nedbrytbare.

Hva er det?

Grapefruktkjerneekstrakt inneholder antioksidanter og askorbinsyre, også kjent som vitamin C. GSE har en så lav toksisitet at den er i stand til å bli brukt som et bredspektret antimikrobielt middel.

Slik virker det

Mange mennesker har brukt grapefruktkjerneekstrakt for å redusere betennelse, men det er ingen klar forståelse av hvorfor det fungerer. På grunn av sine egenskaper, er det ansett som et bakteriedrepende middel som er meget effektivt på sopp, bakterier og parasitter, så vel som et antiviralt uten noen bivirkninger.

Historie

GSE ble angivelig oppdaget av forsker Jacob Harich rett etter andre verdenskrig; han nyter frukten da han bet i et frø. Bitterhet overrasket ham og startet en søken på hva som gjør det så bitter. Han flyttet til Florida, og er omgitt av frukt, begynte sine eksperimenter.

Betraktninger

Grapefruktkjerneekstrakt er laget ved å ta grapefrukt frø, og gjennom massedannelse, snu den til en svært syrlig væske.

Morsomme fakta

GSE brukes til å sterilisere sykehusdriftsområder samt i inhalators å kontrollere smitte. Som en ansiktsrens, påfør 2-3 dråper GSE til fingerspissene og masser det våte ansiktet i sirkulære bevegelser for omtrent et minutt.