Digidexo.com

Diet Etter Whipple Surgery

Hvis du har kjempet kreft i bukspyttkjertelen og vurderer eller har hatt Whipple operasjon for å fjerne hodet på bukspyttkjertelen og en del av gallegangen, galleblæren og tolvfingertarm (og muligens en del av magen), kan du lurer på om innholdet i din post- operative kosthold. Selv om ingen spesifikke matvarer er off-limits etter operasjonen din, bør du følge en væske-tung, lav-fett diett som du overvåke med din lege og / eller kostholdsekspert.

Væsker

Under operasjonen, kan legen din har satt inn en midlertidig fôring rør inn din fordøyelsessystemet for å opprettholde og gjenopprette en optimal mengde næring. Etter operasjonen vil legen din må du følge en flytende diett. Du ønsker å drikke minst åtte glass væske daglig. Hvis du ikke drikker nok væske, kan du oppleve tretthet, svimmelhet og kvalme. For å unngå å føle full, bør du drikke væske én time før eller etter å ha spist.

Når du jobber deg tilbake til fast-food måltider, kan du ta små slurker med kalori og næringsholdige drikker under måltider, noe som kan bidra til å forhindre magekramper, oppblåsthet, diaré og høy gassproduksjon. Du ønsker å unngå alkoholholdige drikkevarer. Hvis du drikker mye væske mens du spiser, kan du føle deg mett raskere og dermed begrense matinntaket. Du må la deg selv rom for kalori og næringsrike fast føde.

Foods

Etter starten på en flytende diett, bør du rådføre deg med legen din om riktig tid når du kan gå tilbake til en diett av fast føde. Du bør holde en lav-fett diett fra 40 til 60 gram fett daglig, som du kanskje trenger å forholde seg til på en langsiktig basis. Sørg for å unngå høy fett, stekt eller fet mat, og store måltider.

Proteinrik mat som du kan konsumere inkluderer kylling, ost, egg, fisk og kjøtt, Du bør også forbruker energi-gi mat som brød, frokostblandinger, pasta, poteter og ris. For å få et godt inntak av vitaminer og mineraler, bør du spise frukt og grønnsaker daglig.

Du bør være mellom fem og seks små daglige måltider, med to til tre timer å skille dem. Hvis du har næringsrik snacks i mellom mindre måltider, vil du absorbere maten lettere og ikke føle seg oppblåst eller full. Videre vil du få et anstendig nivå av energi og protein uten å overbelaste fordøyelsessystemet.

Etter operasjonen, kan noen av dine favoritt mat ikke smaker det samme. Det kan ta uker for normal smakssans for å gå tilbake til det normale, men du kan bidra til å stimulere smaksløkene ved å spise sitrus-flavored frukt som grapefrukt og ananas, eller sterke-flavored crisps eller snacks.

Husk at den delvis fjerning av bukspyttkjertelen vil påvirke din evne til å fordøye og absorbere mat og næringsstoffer, som bukspyttkjertelen gir nå færre enzymer for å hjelpe prosessen. Med alle måltider og snacks, bør du ta riktig mengde bukspyttkjertelenzymerstatnings medisiner som legen din bør forskrive.

Kosttilskudd

Du vil ønske å få tilbake noen vekt på at du har tapt som følge av Whipple kirurgi (hvis du var på en sunn vekt før prosedyren). Du kan se nærmere på ved hjelp protein-og energitette muntlig supplement drikker som inneholder eikosapentaensyre (EPA), fruktooligosakkarider (FOS) fiber og medium chain triglyserider (MCT olje).

Mens de nevnte kosttilskudd kan fremme vektøkning, de også kunne bidra til å øke din fysiske aktivitet, livskvalitet og styrke.