Digidexo.com

Om Cushings sykdom

Om Cushings sykdom


Cushings sykdom resultater fra utvikling av en svulst i hypofysen. Dersom denne tumor bevirker utvikling av Cushings syndrom, da kalles Cushings sykdom. Avhengig av størrelsen av tumoren, kan syn kompromitteres. Men de fleste av disse svulstene er ikke kreft.

Identifikasjon

Cushings sykdom utvikler seg som et resultat av Cushings syndrom, når den er forårsaket av en hypofysen tumor. I Cushings syndrom, produserer kroppen for mye kortisol, et steroid hormon som produseres naturlig i kroppen. Cushings syndrom kan også være kunstig indusert gjennom de over inntaket av kortison medisiner eller rusmidler.
Kortisol er et hormon som produseres i respons på stress, og det hjelper kroppen gjen regulere seg selv ved å fremkalle frigivelse av glukose for å tilveiebringe den energi som er nødvendig for å overleve den stressperioden. Derfor er mengden av sirkulerende kortisol vanligvis meget lav, på grunn av det faktum at stress ikke er en normal tilstand.

Tegn og symptomer

Typiske tegn på Cushings sykdom inkluderer en runde og hovent ansikt, stor mage og øvre rygg med tynne ekstremiteter og sensitiv hud. Pasienter også oppleve depresjon og bli trøtt veldig enkelt. Høye nivåer av blodsukker, blodtrykk og bein skjørhet, som i osteoporose, er flere tegn på Cushings sykdom. Infeksjoner, insektbitt og kutt ta lengre tid å lege enn før, og for kvinner, kan de utvikle ansikts kroppshår og oppleve uregelmessige menstruasjonssykluser.

Behandling

Kirurgiske prosedyrer, narkotika og hormonbehandling, og selv stråling er ansatt for å behandle Cushings sykdom. Målet er å gjenopprette kroppens normale hormonelle nivåer. Kirurgi er ofte nødvendig for å fjerne svulsten i hypofysen og / eller på binyrene. Den hormonelle balansen blir deretter regulert av kosttilskudd som må tas både før og etter operasjonen.
Stråling og / eller kjemoterapi er også brukt som en første linje for behandling, for å redusere svulsten og tvinge hypofysen til å produsere mindre adrenocorticoscopic hormon, eller ACTH, som stimulerer frigjøringen av kortisol. Da ingen av disse behandlingsmetoder er effektive i å stoppe årsaken til Cushings syndrom, så kan det bli besluttet å fjerne både binyrene. Pasienten vil da ha en livslang avhengighet av de nødvendige hormonerstatnings medisiner, for å kompensere for fraværet av binyrene.

Diagnose

Tidlig oppdagelse og behandling av Cushings sykdom er svært viktig fordi det er en svært alvorlig sykdom. Nøkkelen til å overvinne denne tilstanden er å ha den behandlet så tidlig som mulig. Å diagnostisere Cushings sykdom, undersøker legen blod og urin nivåer av binyrebarken hormoner. Disse nivåene er konstant høyt i Cushings sykdom tilfeller. Legen vil bruke ytterligere tester for å fastslå og bekrefte at sykdommen er forårsaket av en svulst i hypofysen.

Advarsel

Behandling av Cushings sykdom veldig tidlig avleder ytterligere komplikasjoner av sykdommen. Utgivelsen av kortisol i store mengder fører til eventuell bentap eller osteoporose. Høye nivåer av sirkulerende kortisol induserer høyt blodtrykk og dannelse av nyrestein. Cushings sykdom kan også forårsake infeksjoner i hele kroppen. Det fører også til andre sykdommer, så som diabetes og hypotyroidisme. Hypofysen hormonproduksjonen er også svekket av disse svulstene.